OOP súhlasí s podmienkami Hamásu na prímerie

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 09:15 • 2 min
OOP súhlasí s podmienkami Hamásu na prímerie

GAZA - Organizácia za oslobodenie Palestíny (OOP) pod vedením palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása v stredu odsúhlasila podmienky militantného hnutia Hamás na zastavenie násilia v Pásme Gazy.

slovakia

left justify in out

Hamás podmieňuje Egyptom navrhované prímerie s Izraelom najmä ukončením blokády Pásma Gazy a ďalšími podmienkami vrátane zastavenia izraelskej agresie. "Zastavenie agresie a ukončenie všetkých foriem blokády sú podmienky celého palestínskeho ľudu," uviedol predstaviteľ OOP Jásir Abíd Rabbo. Vyjadril presvedčenie, že kým všetci Palestínčania držia spolu, Izrael Pásmo Gazy nezlomí. K vyhláseniu OOP sa zatiaľ Hamás ani Izrael nevyjadrili. Abbás ešte v utorok navrhol päťdňové prímerie, počas ktorého by mali obe strany rokovať o podmienkach ukončenia násilia.

 

Počet obetí dvojtýždňového násilia dosiahol na palestínskej strane číslo 624. Izrael hlási 30 obetí vrátane dvoch civilistov. Pred izraelskými útokmi ušlo zo svojich domovov vyše 100 000 Palestínčanov. Násilie sa v utorok rozšírilo aj na Západný breh, kde izraelskí vojaci zastrelili pri Betleheme jedného Palestínčana počas násilného stretu s palestínskymi demonštrantami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies