Konzervatívni europoslanci odmietli správu o platovej rovnosti mužov a žien

NETKY.SK • 12 Marec 2014, 10:53 • 2 min
Konzervatívni europoslanci odmietli správu o platovej rovnosti mužov a žien

ŠTRASBURG - Poslanci Európskeho parlamentu (EP) odmietli správu, ktorá žiadala rovnosť medzi mužmi a ženami z hľadiska rovnakých odmien za prácu rovnakej hodnoty, zákaz nútených odchodov zo zamestnania pre tehotné ženy a boj proti sexistickým stereotypom.

slovakia

left justify in out

Správa bola v utorok odmietnutá 298 hlasmi, ktoré pochádzali najmä z konzervatívneho tábora, zo skupiny Európskej ľudovej strany, keď 289 poslancov bolo za jej prijatie, najmä z radov socialistov a liberálov, a 87 prítomných sa hlasovania zdržalo. 
      

Belgická socialistická europoslankyňa Véronique De Keyserová označila neúspech tejto správy za "neuveriteľný", najmä keď k tomu došlo krátko po Medzinárodnom dni žien.
      

"Výsledok tohto hlasovania nie je len fackou pre ženy, ale pre celú našu spoločnosť," povedala o tomto "hanebnom" hlasovaní francúzska poslankyňa zo skupiny socialistov Sylvie Guillaumová. 
      

Na druhej strane luxemburská konzervatívna europoslankyňa z tábora kresťanských demokratov Astrid Lullingová, ktorá hlasovala proti tejto správe, uviedla, že predložený dokument bol "heterogénny a zbytočný." 
      

Jej belgická kolegyňa Anne Delvauxová dodala, že táto správa bola "príliš ideologická" a zameraná iba na nepriaznivé účinky úsporných opatrení v súčasnej krízovej situácii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies