Onkologický pacient končí v NHL, po 35 rokoch

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 11:30 • 2 min
Onkologický pacient končí v NHL, po 35 rokoch

OTTAWA - Či už ako tréner alebo funkcionár, dlhých tridsaťpäť rokov bol Bryan Murray neoddeliteľnou súčasťou diania v Národnej hokejovej lige.

slovakia

left justify in out

Teraz sa lúči a funkciu generálneho manažéra Ottawy posunul svojmu asistentovi Pierrovi Dorionovi. Zostane aspoň jeho poradcom. Sedemdesiattriročnému Murraymu pred dvoma rokmi diagnostikovali rakovinu hrubého čreva, ktorá sa rozšírila do pečene aj pľúc. Nepoddal sa a s nerovným súperom sa pasoval svojsky - zanietenou prácou v hokeji. Zdravotný stav a túžba tráviť viac času s rodinou však teraz rozhodli, že končí.

"Bol by som rád, ak by sa na mňa spomínalo ako na človeka, čo mal rešpekt. K ľudom som pristupoval spravodlivo, vedel som komunikovať. Milujem túto hru, veľa som do nej vložil a na oplátku získal veľa rešpektu. Spolupracoval som s mnohými úžasnými hráčmi, členmi Siene slávy. Dúfam, že zostanem v pamäti ako celkom dobrý hokejový odborník a slušný človek," citoval Murrayho server nhl.com.

Priznal, že mu bolo zaťažko oznámiť svoje vážne rozhodnutie po nevydarenej sezóne, keďže Senators zostali pred bránami play-off. "Vždy sa snažíte skončiť na vrchole, čo po neúspešnom ročníku nebol tento prípad. Mám však dobrý pocit z úrovne talentu v tíme. Myslím si, že o budúcnosť sa netreba obávať. V najbližších rokoch budeme konkurencieschopní," domnieva sa Murray, ktorý trénersky viedol Washington, Detroit, Floridu a Ottawu v dovedna 1239 zápasoch (620 víťazstiev). Ako generálny manažér pracoval okrem Detroitu a Ottawy aj na Floride a v Anaheime.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies