Onkológ Šálek, ktorý sa nechal uplácať, uzavrel dohodu o vine a treste

NETKY.SK • 20 Január 2017, 12:53 • 2 min
Onkológ Šálek, ktorý sa nechal uplácať, uzavrel dohodu o vine a treste

BRATISLAVA – Známy onkológ Tomáš Šálek, ktorého v septembri zadržali pri preberaní úplatku, uzavrel s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) dohodu o vine a treste.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Návrh na schválenie dohody o vine a treste bol už doručený na Špecializovaný trestný súd, ktorý o nej definitívne rozhodne.


Hovorkyňa potvrdila, že obvinený Šálek sa k spáchaniu skutkov, ktoré sa mu kladú za vinu, priznal, podmienky na začatie konania o dohode o vine a treste boli teda splnené. K výške úplatkov sa nechcela vyjadrovať. Podľa medializovaných informácií zadržaný bol pri preberaní 50-eurového úplatku.


V trestných veciach dvoch obvinených podplácajúcich osôb ešte prebieha vyšetrovanie, ktoré nebolo ukončené. V prípade ďalšej obvinenej podplácajúcej osoby bolo vyšetrovanie ukončené s návrhom na konanie o dohode o vine a treste a doručené prokurátorovi. Prokurátor po preštudovaní spisového materiálu rozhodne o ďalšom postupe.


Šálek úplatok prijal ešte ako primára oddelenia klinickej onkológie a námestník riaditeľa pre stratégiu, rozvoj, výskum a vzdelávanie Národného onkologického ústavu (NOÚ). Po prevalení prípadu sa funkcií vzdal. V ústave v súčasnosti pôsobí v oblasti vedy a výskumu, nevykonáva lekársku prax a nemá prístup k pacientom, potvrdila hovorkyňa NOÚ Viktória Vasilenková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies