One Direction tretí raz debutujú na čele albumového Billboardu

NETKY.SK • 5 December 2013, 10:25 • 2 min
One Direction tretí raz debutujú na čele albumového Billboardu

LONDÝN - Anglicko-írska chlapčenská formácia One Direction debutuje s novým albumom Midnight Memories (2013) na prvej priečke amerického rebríčka Billboard 200.

slovakia

left justify in out

Zopakovala tak úspech predchádzajúcich dvoch albumov Up All Night (2011) a Take Me Home (2012), a stala sa tak vôbec prvou skupinou, ktorej sa podarilo debutovať na vrchole Billboardu s prvými troma štúdiovkami. One Direction sa okrem toho stali tiež prvou skupinou od roku 1967, ktorej sa podarilo dobyť Billboard 200 s prvými troma albumami. Naposledy to dokázali The Monkees v rokoch 1966 a 1967, ktorí boli na vrchole až s prvými štyrmi štúdiovkami.

Formácia One Direction, ktorú tvoria Louis Tomlinson, Liam Payne, Harry Styles, Niall Horan a Zayn Malik, sa preslávila v speváckej súťaži The X Factor, kde v roku 2010 skončila na tretej priečke. Po šou s nimi vydavateľstvo Syco Music podpísalo kontrakt na dva milióny libier a pätica sa stala fenoménom, ktorému sa ako prvej formácii z Veľkej Británie podarilo po úvodnom týždni predaja debutového albumu Up All Night (2011) dostať na čelo amerického rebríčka Billboard 200. V britskom albumovom rebríčku debutovali na druhej priečke. Ich druhá štúdiovka Take Me Home vyšla vlani v novembri a ovládla britský aj americký albumový rebríček. Na ich novom albume Midnight Memories sa nachádza 14 skladieb, pričom deluxe verzia obsahuje ďalšie štyri piesne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies