One Direction štvrtý raz debutujú na čele albumového Billboardu

NETKY.SK • 27 November 2014, 11:01 • 2 min
One Direction štvrtý raz debutujú na čele albumového Billboardu

LONDÝN - Britsko-írska chlapčenská formácia One Direction debutuje so svojou novou štúdiovkou Four (2014) na prvej priečke amerického albumového rebríčka Billboard 200.

slovakia

left justify in out

Stala sa tak vôbec prvou skupinou, ktorá v 58-ročnej histórii tohto rebríčka debutovala na vrchole s prvými štyrmi albumami. One Direction tým vylepšili svoj vlastný rekord z minulého roka, keď sa stali prvou skupinou, ktorej prvé tri štúdiovky štartovali na prvom mieste.

 

One Direction sa tak pridali k speváčkam Britney Spears (v rokoch 1999 až 2003) a Beyoncé (2003 - 2013) a tiež rapperovi DMX (1998 - 2003), ktorí taktiež debutovali s prvými štyrmi albumami na vrchole Billboardu. Beyoncé a DMX to dokonca dokázali s prvými piatimi. S prvými štyrmi štúdiovkami dobyla Billboard aj kapela The Monkees (1966 - 1967) a formácii The Kingston Trio sa to v rokoch 1958 až 1960 podarilo až s prvými piatimi albumami, v ich prípadoch však nešlo o debut na prvej priečke. Historicky prvým albumom, ktorý debutoval na vrchole Billboardu, bola v roku 1975 nahrávka Captain Fantastic And The Brown Dirt Cowboy od Eltona Johna. 

 

Formácia One Direction, ktorú tvoria Niall Horan, Harry Styles, Zayn Malik, Liam Payne a Louis Tomlinson, sa preslávila v speváckej súťaži The X Factor, kde v roku 2010 skončila na tretej priečke. Po šou s nimi vydavateľstvo Syco Music, ktoré založil Simon Cowell, podpísalo kontrakt na dva milióny libier a pätica sa stala fenoménom. Na konte majú albumy Up All Night (2011), Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013) a spomínaný Four (2014). Získali pritom viac ako sto ocenení, medzi ktorými sú napríklad štyri BRIT Awards, päť American Music Awards, štyri World Music Awards alebo tri Billboard Music Awards. Na budúci rok v júni sa v rámci svetového turné On The Road Again predstavia aj vo Viedni. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies