Ondruš: kontrolovali sme hru, obrana hrala veľmi dobre

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 14:20 • 2 min
Ondruš: kontrolovali sme hru, obrana hrala veľmi dobre

SAINT-ETIENNE - Presne v deň zápasu s Anglickom na futbalovom EURO 2016 si Slováci i Česi pripomenuli štyridsiate výročie zisku slávneho európskeho zlata v Belehrade.

slovakia

left justify in out

V metropole vtedajšej Juhoslávie 20. júna 1976 zdvihol nad hlavu víťazný pohár kapitán Anton Ondruš a o 40 rokov bol bývalý hráč Slovana Bratislava opäť pri ďalšom úspechu slovenského futbalu.

 

Zverenci trénera Jána Kozáka po bezgólovej remíze obsadili v tabuľke B-skupiny tretie miesto so štyrmi bodmi za víťazným Walesom (6 bodov), resp. druhým Anglickom (5). Vytúžené osemfinále má debutant na turnaji na dosah, čakať na definitívu musí ale až do skončenia minimálne utorňajších zápasov šampionátu. Hrdý anglický lev zatlačil slovenských "sokolov" do hlbokej defenzívy a na tribúne štadióna v Saint-Étienne pri jeho šanciach často tŕpol aj bývalý skvelý stopér Ondruš.

 

"Samozrejme, lebo Angličania nás tlačili. Ale dá sa povedať, že sme kontrolovali hru, v obrane sme hrali veľmi dobre. Je trošku škoda, že sme nespravili viac v útočnej fáze. Ale s výsledkom je určite spokojnosť," zhodnotil krátko po súboji priebeh pondelňajšej konfrontácie.

 

Ako bývalý skvelý stopér, ktorý sa dostal aj do All star ME 1976, si vychutnal hru krajanov v obrane. Trojnásobný majster ČSSR so Slovanom, ktorý má na konte aj bronz z ME 1980 v Taliansku, ocenil hru stopérskej dvojice Martin Škrtel - Ján Ďurica: "Patrí im pochvala, lebo povzbudzovali jeden druhého a podali dobrý výkon. Dúfam, že náš výkon každým zápasom bude len stúpať a stúpať."

 

Bývalý hráč belgických Brúgg, švajčiarskeho FC Biel či francúzskeho CS Thonon zhodnotil aj výkony krajanov v predchádzajúcich dueloch s Walesom (1:2), resp. Ruskom (2:1). "V tom prvom zápase sme mohli dosiahnuť trochu viac. Hľadali sme sa a dali sme dosť času Walesanom na to, aby chytili rytmus a pritlačili nás v druhom polčase do šestnástky a nakoniec aj dali ten druhý rozhodujúci gól. Ten bol zbytočný. S Ruskom sme hrali oveľa lepšie, chlapci hrali viac po zemi a udržali loptu. Hlavne od tej 20. minúty prvého polčasu do jeho konca to bol náš zápas."

 

/vyslaní redaktori TASR Jozef Ambrozek a Lukáš Gálik/ jp lg

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies