Ondrejcsák: Aliancia NATO je dôležitejšia ako kedykoľvek predtým

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 15:01 • 2 min
Ondrejcsák: Aliancia NATO je dôležitejšia ako kedykoľvek predtým

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva obrany (MO) SR Róbert Ondrejcsák vystúpil dnes na 17. ročníku Hodnotiacej konferencie zahraničnej politiky za rok 2016, ktorá sa konala na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

slovakia

left justify in out

"Len predvčerom uplynulo smutné výročie založenia fašistického Slovenského štátu - je to opäť príležitosť zamyslieť sa nad nárastom extrémizmu, populizmu a alternatívnych politických prúdov, ktoré trápia aj Slovensko."

 

Róbert Ondrejcsák ďalej upozornil na nebezpečenstvo, ktoré tieto tendencie prinášajú a v kombinácii s informačnou vojnou a dezinformačnými kampaňami tvoria podhubie pre radikalizáciu politickej scény, ale aj občianskej spoločnosti. "Dnes, viac ako kedykoľvek predtým, je dôležitá kredibilita našich rozhodnutí. Požiadavka verejnosti o transparentnú komunikáciu obrany a bezpečnosti, ako aj našich spojeneckých záväzkov, je oprávnená."

 

Rovnako je podľa názoru štátneho tajomníka rezortu obrany pre Slovensko životne dôležité, aby vo svojich strategických dokumentoch, Bezpečnostná stratégia SR a Obranná stratégia SR, ktoré by mali by mali byť aktualizované a schválené už o pár mesiacov, jasne pomenovalo aj vonkajšie hrozby, ktorým naša krajina čelí.

 

"Slovenská republika je hraničnou krajinou EÚ, Schengenu aj NATO na východe - zároveň sa nachádza uprostred hrozieb z východu a juhu - táto geografická aj politická realita robí našu krajinu exponovanú pre prakticky všetky hrozby - spomeniem faktory ako rusko-ukrajinský konflikt, rozpad štátov na Blízkom východe, utečeneckú krízu, zlyhávajúce štáty, extrémizmus, terorizmus, hybridné hrozby a výzvy v kybernetickom priestore. Z tohto dôvodu je členstvo SR v Aliancii dôležitejšie ako kedykoľvek predtým," dodal Róbert Ondrejcsák.

 

 

T



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies