Ondřej Vetchý s manželkou dostanú odškodné 700-tisíc

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 11:16 • 2 min
Ondřej Vetchý s manželkou dostanú odškodné 700-tisíc

BRATISLAVA - Český herec Ondřej Vetchý a jeho manželka dostanú odškodné 700-tisíc českých korún (v prepočte približne 25 900 eur) od spoločnosti Bauer Media, ktorá vydávala už nefungujúci časopis Spy.

slovakia

left justify in out

Magazín pred štyrmi rokmi uviedol, že herec prišiel na udeľovanie cien Český lev s milenkou, v skutočnosti však išlo o manželku. Manželom prekážalo okrem nesprávneho popisu fotografie aj viacero ďalších nepravdivých informácií z ich súkromia v článku, za ktorý zodpovedal vtedajší šéfredaktor magazínu Pavel Novotný. Ten v roku 2015 pred súdom uviedol, že keby vedel, že ide o manželku a nie milenku, určite by to tak aj napísali.   

Päťdesiatštyriročný herec pre portál iDNES.cz povedal, že mal podporu aj u ďalších ľudí, ktorí mali s Novotným zlé skúsenosti."Pavel Novotný bol vlajkovou loďou toho zlého bulváru, dokonca vlajkovou loďou, do ktorej sa sám pasoval, až mu to čiastočne zlomilo väz. Ostatní predstavitelia bulvárneho sveta mi dali najavo veľkú úľavu a radosť, že zmizol zo sveta, pretože ubližoval aj ich práci. Bol extrém," objasnil herec, ktorý vysúdil 500-tisíc českých korún (približne 18 500 eur), zatiaľ čo jeho manželka 200-tisíc českých korún (približne 7 400 eur). Každý pritom požadoval 500-tisíc českých korún. 

Protistrana zvažuje podanie odvolania. "Trvalo to toľko rokov a je to veľmi vyčerpávajúce. Možno to ešte neskončilo a protistrana podá odvolanie, no chcel by som povzbudiť kolegov a všetkých ľudí. Bojujme za veci, v ktoré veríme. Aj vďaka tomu našu spoločnosť skultivujeme," dodal herec a povzbudil aj kolegyňu Annu Geislerovú, ktorá sa v rovnaký deň takisto súdila s bulvárom. "Sociálka jej vraj zoberie deti, pretože sa o ne nevie postarať. Neviem, čo môže byť pre matku horšie, ako takéto svinstvo. Veľmi jej držím palce. U nej to trvá snáď už päť rokov. Je to na odvolacom súde. Som šťastný, že do toho Aňa ide. Je dobré nerezignovať, ale bojovať za pravdu," vyhlásil rodák z Jihlavy. 

 



Ondřej Vetchý pôsobí v pražskom Činohernom klube. Divákom a diváčkam môže byť známy najmä vďaka snímkam S čerty nejsou žerty (1984), Černí baroni (1992), Golet v údolí (1995), Kolja (1996), Báječná léta pod psa (1997), Všichni moji blízcí (1999), Tmavomodrý svět (2001), Babí léto (2001), Milenci a vrazi (2004), Duše jako kaviár (2004), Vratné lahve (2006), Nedodržaný sľub (2009), Nevinnost (2011), eŠteBák (2012), Rukojemník (2014), Pojedeme k moři (2014), Rozprávky pre Emu (2016). Za stvárnenie vedľajšej úlohy vo filme Okresní přebor - Poslední Zápas Pepika Hnátka (2012) získal Českého leva a okrem toho má aj ďalších sedem nominácií na ceny Českej filmovej a televíznej akadémie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies