Omylom zverejnili prázdne majetkové priznanie, tvrdí Šaray

NETKY.SK • 13 September 2013, 09:25 • 2 min
Omylom zverejnili prázdne majetkové priznanie, tvrdí Šaray

BRATISLAVA - Viaceré komisie zastupiteľstiev samosprávnych krajov si neplnia povinnosť zverejňovať vybrané údaje o majetkových pomeroch funkcionárov na internetových stránkach.

slovakia

left justify in out

Povedal to v pondelok 9. septembra poslanec NR SR a predseda Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií Miroslav Beblavý, ktorý dodal, že v prípade Bratislavského kraja nemajú zverejnené údaje v majetkových priznaniach dvaja poslanci, a to Rudolf Kusý a Miroslav Baxa. Podľa tajomníka Komisie Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) na ochranu verejného záujmu Matúša Šaraya chyba vznikla pravdepodobne pri administratívnych úkonoch a skenovaní formuláru majetkového priznania.

Ako povedala v utorok hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová, poslanci mali povinnosť podať oznámenia za rok 2012 v zmysle ústavného zákona do 31. marca. Následne mali do konca apríla odovzdať aj potvrdenie o podanom daňovom priznaní. Komisia BSK na ochranu verejného záujmu pritom zasadala v máji, kedy kontrolovala podané oznámenia. "Vzhľadom na to, že tieto oznámenia mali určité nedostatky, komisia vyzvala poslancov na ich odstránenie, respektíve doplnenie," informovala Tyšlerová, podľa ktorej má komisia po kompletizácii podaných oznámení doplniť aj údaje o príjmoch poslancov. 

Iné stanovisko poskytla Komisia BSK na ochranu verejného záujmu. "Pán poslanec Kusý splnil všetky zákonné povinnosti v podanom oznámení v zmysle ústavného zákona. Nezrovnalosť mohla vzniknúť pri zverejnení formuláru na webstránke, pretože majetkové pomery boli uvedené iba v oznámení funkcií, zamestnaní, činností a majetkových pomerov podávaného podľa ústavného zákona o ochrane verejného záujmu," uviedol tajomník komisie Matúš Šaray. Členmi komisie sú pritom aj Rudolf Kusý a Miroslav Baxa. Ako Šaray uviedol pre agentúru SITA, chyba vznikla pravdepodobne pri skenovaní formuláru, pričom omylom administratívni pracovníci naskenovali prázdny formulár. Poslanec Baxa sa tiež vyjadril, že chyba sa musela stať niekde inde a on si svoje povinnosti splnil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies