OMV výmenou za podiel na Sibíri neposkytne Gazpromu rakúske aktíva

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 13:40 • 2 min
OMV výmenou za podiel na Sibíri neposkytne Gazpromu rakúske aktíva

PETROHRAD/VIEDEŇ - Rakúsky ropný koncern OMV výmenou za podiel na sibírskom nálezisku zemného plynu neposkytne ruskému partnerovi Gazprom žiadne aktíva v Rakúsku.

slovakia

left justify in out

"Podiel na akýchkoľvek aktívach v Rakúsku nie je plánovaný," povedal dnes šéf OMV Rainer Seele. Informovala o tom agentúra APA.

 

Seele je v súčasnosti v Petrohrade, a práve dnes by sa malo rozhodnúť o tom, ktoré aktíva OMV ruský partner získa. "Budeme spolupracovať v Rusku aj mimo neho, nie však v Rakúsku," zdôraznil šéf OMV. Reagoval tým na špekulácie z posledných týždňov a mesiacov, či koncern výmenou za právo ťažiť zemný plyn v Rusku, neposkytne Gazpromu podiel na prevádzkovateľovi plynovodu Gas Connect Austria (GCA) alebo v rafinérii vo Schwechate.

 

Kritici varovali pred ohrozením bezpečnosti dodávok energie v Rakúsku a najmä pred hroziacim odpredajom rakúskeho majetku. Seele okamžite zareagoval vyhlásením, že podiely v GCA sa predávať nebudú. Zároveň ubezpečil aj zamestnancov vo Schwechate, že nemá v úmysle prepustiť rafinériu Rusom. Rovnako by sa zmluva s Gazpromom nemala dotknúť ani zahraničných rafinérií OMV, napríklad v Rumunsku. Z tohto hľadiska ale zatiaľ nie je nič isté.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies