OMV dosiahol za tri štvrťroky čistý zisk 832 miliónov eur

NETKY.SK • 10 November 2010, 13:25 • 2 min
OMV dosiahol za tri štvrťroky čistý zisk 832 miliónov eur

OMV dosiahol za tri štvrťroky čistý zisk 832 miliónov eur

slovakia

left justify in out

Rakúsky ropný a chemický koncern OMV dosiahol za tri štvrťroky tohto roka prevádzkový zisk 1,75 miliardy eur. V porovnaní s rovnakým obdobím vlani bol vyšší o dve tretiny.
      Výnosy medziročne vzrástli o 27 % na 16,69 miliardy eur.
      Vedenie koncernu dnes informovalo, že podstatne lepšie výsledky sa dosiahli vďaka rastu cien ropy a vyššiemu predaju zemného plynu. Ropa Brent, ktorá je pre OMV kľúčovou, je teraz v porovnaní s vlaňajškom drahšia o 35 %.
      Po splnení všetkých odvodových povinností a iných finančných záväzkov zostal OMV čistý zisk 832 miliónov eur, pred rokom to bolo 468 miliónov eur.
      OMV však nielen spracúva a distribuuje ropu, ale ju aj ťaží. Tento rok mal za cieľ ťažiť v priemere denne 325.000 barelov ropného ekvivalentu. Pod cieľom však zostane asi 2 - 3 %, lebo pramene v Kazachstane a domáce v Strasshofe dávajú menej komodity, než sa pôvodne predpokladalo.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona