OMV čelí v Bulharsku vyšetrovaniu pre cenový kartel

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 14:27 • 2 min
OMV čelí v Bulharsku vyšetrovaniu pre cenový kartel

SOFIA - Bulharský protimonopolný úrad v pondelok vykonal razie v priestoroch spoločnosti OMV Bulgaria, ktorá je bulharskou divíziou rakúskej ropnej a plynárenskej skupiny OMV.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je podozrenie z účasti na cenovom karteli. Podozreniu čelí spolu sedem firiem vrátane bulharských divízií koncernov Lukoil, Gazprom Neft alebo Royal Dutch Shell.


Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže začal vyšetrovanie vo februári a jeho inšpektori tento mesiac prehľadávali kancelárie viacerých spoločností. Vyšetrovaniu predchádzali sťažnosti spotrebiteľov na vysoké náklady za energie v čase prudkého prepadu cien ropy. Bulharská asociácia ropných a plynárenských spoločností, ktorá zastupuje všetky preverované firmy, tvrdí, že medzi svojimi členmi neeviduje kartelové dohody.


Na Slovensku OMV pôsobí prostredníctvom svojej dcérskej firmy OMV Slovensko od roku 1991, keď bola v Bratislave otvorená prvá čerpacia stanica pod značkou OMV. V súčasnosti má spoločnosť na Slovensku podľa jej internetovej stránky 91 čerpacích staníc a zamestnáva takmer 1 200 pracovníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona