O.MULARČÍK: Spoločnosť by uvítala, keby sa už nešpekulovalo o vražde

NETKY.SK • 8 November 2012, 12:42 • 2 min
O.MULARČÍK: Spoločnosť by uvítala, keby sa už nešpekulovalo o vražde

O. MULARČÍK Spoločnosť by uvítala, keby sa už nešpekulovalo o vražde - Krimi Od vraždy prominentného právnika a bývalého predsedu federálneho ústavného súdu Ernesta Valka uplynuli práve dnes dva roky.

slovakia

left justify in out

img

Od vraždy prominentného právnika a bývalého predsedu federálneho ústavného súdu Ernesta Valka uplynuli práve dnes dva roky.

Spoločnosť, rodina, blízki a spolupracovníci prominentného advokáta Ernesta Valka by uvítali, keby sa prestalo špekulovať o motívoch jeho vraždy a tento trestný čin sa podarilo objasniť. Uviedol dnes pre TASR advokát a člen predsedníctva Slovenskej advokátskej komory (SAK) Ondrej Mularčík.

"Je smutné, že za dva roky sa nepodarilo objasniť tento závažný trestný čin," dodal Mularčík. Objasniť vraždu Valka by bolo vhodné aj vzhľadom na jeho pamiatku. Advokát Mularčík krátko po zavraždení Valka pred dvoma rokmi reagoval, že "je to veľká strata pre slovenskú advokáciu a ak vražda súvisela s jeho prácou, je to katastrofa". "Je to pre mňa obrovský šok, bol mi veľmi blízky," povedal vtedy Mularčík.

V prípade vraždy prominentného advokáta Ernesta Valka je v súčasnosti viacero podozrivých."Vzhľadom na aktuálny stav veci nebudeme konkretizovať počet osôb, ich kriminálnu minulosť a prípadné súčasné trestné stíhanie v iných veciach," uvádza sa v spoločnom vyhlásení Generálnej prokuratúry SR a Prezídia Policajného zboru SR, ktoré v stredu 7. novembra TASR poskytla hovorkyňa generálneho prokurátora Jana Tökölyová.

"Pre prokurátora a vyšetrovateľa je v trestnom konaní dôležité to, či sa vykonali všetky reálne dostupné úkony za účelom objasnenia skutku a zistenia páchateľa, a nie to, aký čas uplynul od smrti Ernesta Valka. Prokurátor, vyšetrovateľ a kriminalisti vykonajú všetky úkony, aby objasnili skutok a zistili páchateľa tak ako v každej inej veci. Vzhľadom na to, že prípravné konanie nie je verejné, orgány činné v trestnom konaní žiadajú médiá, aby neuverejňovali neoverené, zavádzajúce a senzačné informácie z pochybných zdrojov, ktorými maria vyšetrovanie," uvádza sa v spoločnom stanovisku.

Podľa informácií TASR bolo v prípravnom konaní vypočutých 113 svedkov, uskutočnilo sa 87 prehliadok tela, jedna obhliadka miesta činu a tri dodatočné obhliadky miesta činu. Okrem toho orgány činné v trestnom konaní vykonali dve obhliadky motorového vozidla, dve prehliadky motorového vozidla, jednu obhliadku pozemku a okolia rodinného domu a dve previerky výpovedí svedkov. Do prípravných konaní boli pribratí znalci a znalecké organizácie a zároveň boli zaistené veci dôležité pre trestné konania a počítačové údaje.

Od vraždy prominentného právnika a bývalého predsedu federálneho ústavného súdu Ernesta Valka uplynuli práve dnes dva roky.

Mŕtve telo renomovaného právnika Ernesta Valka objavila jeho dcéra a bývalá manželka 8. novembra o 22.45 h pri príchode do jeho rodinného domu v Limbachu. Vybrali sa tam po tom, ako dlhší čas nedvíhal svoj mobilný telefón, čo im bolo podozrivé. Valko bol usmrtený jedným výstrelom z krátkej guľovej zbrane. Strela vypálená z niekoľkých metrov ho zasiahla do srdca a pľúc.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies