Omše za odvolaného arcibiskupa Bezáka pokračujú

NETKY.SK • 7 Január 2015, 11:49 • 2 min
Omše za odvolaného arcibiskupa Bezáka pokračujú

TRNAVA – Ďalšia z bohoslužieb, ktoré dali slúžiť veriaci za odvolaného trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka, sa bude konať vo štvrtok 8. januára o 18.30 v Bazilike sv. Mikuláša v Trnave. Priaznivci arcibiskupa si aj takto pripomínajú prípad jeho odvolania z funkcie v júli 2012.

slovakia

left justify in out

Omšu za bývalého arcibiskupa dávajú veriaci slúžiť pravidelne, okrem Trnavy postupne začali aj v iných mestách Slovenska. Napríklad pri príležitosti jeho vlaňajších marcových narodenín išlo až o 60 omší, z toho osem bolo priamo v Trnave. Jedna z bohoslužieb, v Dóme sv. Mikuláša, skončila potýčkou medzi veriacimi a kňazom. Ten pozmenil úmysel omše, ktorým bola úcta voči bývalému arcibiskupovi a namiesto toho ho vyzval, aby prijal svoju vinu. Prítomných to pobúrilo natoľko, že došlo takmer k fyzickému napadnutiu duchovného jedným mužom. O niekoľko dní arcibiskup Orosch priestor znovu vysvätil.

 

Trnavského arcibiskupa odvolal pápež Benedikt XVI. k 2. júlu 2012 na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila na prelome januára a februára 2012. Od decembra 2013 pôsobil v kláštore redemptoristov v talianskom Bussolengu. Bezák sa vlani v júni po generálnej audiencii krátko stretol s pápežom Františkom, ktorému odovzdal list.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies