Omladený Liverpool sklamal na Betzenbergu, Nemec Jendriškovi praje

NETKY.SK • 26 Júl 2010, 07:16 • 2 min
Omladený Liverpool sklamal na Betzenbergu, Nemec Jendriškovi praje

Omladený Liverpool sklamal na Betzenbergu, Nemec Jendriškovi praje

slovakia

left justify in out

img

Rekordný anglický majster FC Liverpool sa ani päť dní pred prvým súťažným stretnutím v novej sezóne neponáhľa dostať do potrebnej formy. "The Reds", stále bez viacerých opôr, v sobotu v príprave prehrali v Kaiserslauterne 0:1 po bezfarebnom výkone a slabučký výkon zo strany Angličanov sklamal aj slovenského útočníka domácich Adama Nemca.
Liverpoolčanom chýbali najväčšie hviezdy, ktoré sa pripravujú na sezónu mimo mužstva na Ostrovoch za asistencie kondičných trénerov. Chýbali reprezentanti Steven Gerrard, Glen Johnson, Fernando Torres, Jamie Carragher, Martin Škrtel, či hviezdna akvizícia Joe Cole. Pred novým trénerom Royom Hodgsonom sa snažili vytiahnuť zväčša mladíci vedení Sotiriosom Kyrgiakosom, Lucasom Leivom či Davidom N'Gogom, premiéru v drese Liverpoolu zaznamenal skúsený útočník Milan Jovanovič, ktorý prestúpil do Anglicka zo Standardu Liege. Dvadsaťdvatisíc divákov na Štadióne Fritza Waltera však prejavom nadchnúť nedokázali, okrem dvoch príležitostí N'Goga v úvode stretnutia sa prakticky k ničomu nedostali. Pritom ich už nasledujci štvrtok čaká zápas na trávniku macedónskeho Rabotnički Skopje, ktorý bude ich súperom v 3. predkole Európskej ligy. "Momentálne ani neviem, koľko hráčov z tých, ktorí sú v Anglicku, je v takom stave, že ich môžem vôbec postaviť v Macedónsku, ani to, koľko z nich s nami pocestuje. V utorok budeme múdrejší, môžem sľúbiť fanúšikom, že postavím najlepšie možné mužstvo bez toho, aby som ohrozil našu sezónu," opísal situáciu okolo tímu Hodgson.
Naopak, domáci "čerti z Betzenbergu" sa preukázali kompaktným výkonom, ktorý nováčikovi nemeckej bundesligy dáva dobré nádeje na splnenie cieľa v novej sezóne - záchranu. Tento cieľ spomenul zakončovateľ domácich Adam Nemec, ktorý začínal v základnej jedenástke trénera Marca Kurza. Z ihriska šiel dole v druhom polčase, keď obaja tréneri značne prestriedali základnú zostavu.
"Trochu ma sklamal Liverpool, ale vzhľadom na zostavu je to asi reálne - keby tu boli hviezdy, asi by to vyzeralo na ihrisku inak. My sme hrali celkom dobre, v obrane sme ich do ničoho nepustili, vypracovali sme si aj množstvo šancí. Premenili sme len jednu, ale celkovo sme zaslúžene vyhrali," opísal zápasové dianie v rozhovore pre TASR 24-ročný ofenzívny futbalista.
Oba tímy dali stretnutím aj bodku za sústredeniami, falcký tím čakajú najbližšie oslavy štadióna, Liverpoolčania cestovali po zápase späť do Británie. "Ukončili sme práve 10-dňové intenzívne sústredenie, kde sme teda dostávali poriadne zabrať. Takže všetci naši hráči boli unavení ako pred nijakým predchádajúcim prípravným duelom. Ešte určite nie sme pred sezónou na 100 percent, ale sme na dobrej ceste k tomu," priblížil pripravenosť pred oficiálnym výkopom sezóny, ktorý bude pre "čertov" pohárový súboj 1. kola 13. augusta v Osnabrücku.
Nemec mal sám obrosvkú šancu v úvode stretnutia, keď si na hranici šestnástky šikovne prebral loptu povedľa Španiela Daniela Ayalu, vklzom sa snažiaceho o záchrannú brzdu. Z 10 metrov a dobrej pozície však následne len vyprášil brankárske rukavice Brazílčana Diega Cavalieriho.
"Ja som bol v ťažkej situácii - bolo to na na moju pravú nohu, s ktorou mám problém v poslednom čase aj nahrať," podotkol útočník s úsmevom. "Ale mal z toho byť jednoznačne gól aj tak. Našťastie sme dali iný, takže to nechýbalo k víťazstvu," narážal Nemec na gól novej akvizície Iliana Micanského z 32. minúty, ktorý dorážal po peknej akcii prakticky do prázdnej brány.
Slovák v letnom prestupovom období "stratil" spoluhráča a krajana Erika Jendriška, ktorý bude pokračovať u bundesligového rivala z Gelsenkirchenu - v Schalke 04. Rozbil sa tak slovenský útok, ktorý posielal v uplynulej sezóne kormidelník K'lauternu často na trávnik od začiatku. "Futbalový život je už taký. Ale prajem mu tu, odkopal tu v Kaiserslauterne tri dobré roky a zaslúži si ísť vyššie. Na druhej strane, ľudsky mi je ľúto, že odišiel, pretože sme si rozumeli na ihrisku, aj mimo neho. Tak to už chodí, prišli zase aj k nám noví hráči, medzi nimi aj Česi, tak snáď to bude s partiou v poriadku," bral odchod spoluhráča normálne hráč, ktorý si dvere k zahraničným angažmán otvoril ako kanonier MŠK Žilina.  
Na slovenský národný tím čakajú onedlho kvalifikačné súboje o účasť na EURO 2012, na potenciálny posun v reprezentačnej kariére sa pozerá futbalista s jedným reprezentačným štartom realisticky. Po postupe jeho mužstva do bundesligy bude však určite viac na očiach Slovensku i reprezentačnému lodivodovi Vladimírovi Weissovi st. ako doteraz v 2. bundeslige či nedávno v belgickej súťaži, kde hral ešte za KRC Genk. Nemec by mal počas novej sezóny byť jedným zo siedmich legionárov spod Tatier.
"Je to všetko samozrejme na rozhodnutí trénera na Slovensku, keď náhodou sa niečo ako nominácia vyskytne, budem rád. Najskôr by som si mohol vypýtať nomináciu asi gólmi, ale v prvom rade sa budem snažiť hrať svoju hru a presadiť sa v základnej zostave," vnímal svoje klubové účinkovanie v kontexte možnej cesty do reprezentácie Nemec.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies