Omeškanie českého prezidenta v Bratislave spôsobili dispečeri na letisku v Prahe

NETKY.SK • 14 Október 2016, 18:05 • 2 min
Omeškanie českého prezidenta v Bratislave spôsobili dispečeri na letisku v Prahe

PRAHA - Za oneskorenie českého prezidenta Miloša Zemana pri jeho štvrtkovej ceste na pohreb bývalého prezidenta SR Michala Kováča mohlo Riadenie letovej prevádzky v Prahe, ktoré uprednostnilo iný let. Vo vysielaní Rádiožurnálu Českého rozhlasu to uviedol prezidentov hovorca Jiří Ovčáček.

slovakia

left justify in out

"Bežne pán prezident lieta z letiska Praha-Kbely, ktoré patrí Armáde ČR, avšak vzhľadom na niektoré úpravy sme boli nútení letieť z medzinárodného Letiska Václava Havla. Podľa informácií, ktoré zatiaľ máme, dalo Riadenie letovej prevádzky prednosť inému letu. Prezidentský let tak musel čakať na odletovej dráhe," uviedol hovorca. Ovčáček neskôr prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí dodal, že celú záležitosť prezident prediskutuje pri stretnutí v Lánoch s ministrom dopravy ČR Danom Ťokom.

 

Riadenie letovej prevádzky na pražskom letisku toto tvrdenie však ústami hovorcu Richarda Klímu odmietlo s tým, že štátny let sa oproti plánu nijako neoneskoril a nedošlo ani k uprednostneniu iného letu. Všetko je to podľa jeho slov podložené hlasovými i radarovými záznamami, ktoré subjekt povinne odkladá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies