Ombudsmanka z JAR a opoziční politici údajne pracovali pre CIA

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 09:23 • 2 min
Ombudsmanka z JAR a opoziční politici údajne pracovali pre CIA

JOHANNESBURG - Vláda v Juhoafrickej republike (JAR) potvrdila, že vyšetruje podozrenia z údajnej špionážnej spolupráce ombudsmanky a členov opozície so Spojenými štátmi. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podozrenia, ktoré sa objavili na internetovej stránke Africa Intelligence Leaks a neobsahovali žiadne kontaktné informácie, označili verejnú ochrankyňu práv Thuliu Madonselovú za špiónku v službách americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA). Mandonselová obvinenia pred časom odmietla.

 

Stránka obvinila zo špionáže aj Juliusa Malemu, lídra opozičnej strany v JAR.

 

Americká ambasáda v JAR a CIA sa odmietli k obvineniam vyjadriť.

 

Štátna tajná služba v JAR sa podľa informácií AP s prípadom oboznámila a chce spolupracovať s ostatnými bezpečnostnými úradmi, aby mohli "potvrdiť pravdivosť uvedených tvrdení".

 

"Tieto obvinenia budú mať negatívny vplyv na našu ťažko vydobytú demokraciu a chcú podkopať nezávislosť a dôveryhodnosť našich demokratických inštitúcií," uzavrela tajná služba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies