Omán uzavrel hranice s Jemenom, bojí sa útokov militantov

NETKY.SK • 20 Január 2016, 13:40 • 2 min
Omán uzavrel hranice s Jemenom, bojí sa útokov militantov

SANÁ - Omán kvôli obavám z útokov militantov uzatvoril svoje dva hraničné priechody s Jemenom, oznámili dnes jemenskí bezpečnostní predstavitelia. Agentúra AP napísala, že Jemen tak ostal takmer úplne odrezaný od sveta.

slovakia

left justify in out

Traja nemenovaní bezpečnostní predstavitelia z provincie Mahra na východe Jemenu pri hraniciach s Ománom dnes pre AP bez ďalších podrobností uviedli, že priechody boli uzavreté tento mesiac.

 

Išlo o jediné hraničné vstupy, cez ktoré sa Jemenčania mohli voľne pohybovať. S výnimkou letiska v hlavnom meste Saná sú totiž všetky letiská a hraničné priechody medzi Saudskou Arábiou a Jemenom uzatvorené od začatia vojenskej vzdušnej operácie proti povstaleckému hnutiu húsíov, ktorému velí Rijád.

Vojna v Jemene si vyžiadala už takmer 6000 ľudských životov a uvrhla túto chudobnú krajinu do humanitárnej krízy. V konflikte stoja šiitskí povstalci a vojaci verní bývalému prezidentovi Alímu Abdalláhovi Sálihovi proti medzinárodne uznávanej vláde prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího, ktorú od marca 2015 podporuje náletmi koalícia na čele so Saudskou Arábiou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona