Olympionik Jagnešák chce vrátiť športu tvár: Poznám veľa problémov a vidím do nich

NETKY.SK • 14 November 2016, 12:33 • 2 min
Olympionik Jagnešák chce vrátiť športu tvár: Poznám veľa problémov a vidím do nich

BRATISLAVA - Ak by 47-ročného štvornásobného olympionika Milana Jagnešáka v sobotu 26. novembra zvolili za prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV), jeho kariéra bobistu sa definitívne skončí. "V takom prípade budem mať iné priority ako teraz. Ak nie, všetko bude otvorené," skonštatoval rodák z Rabčíc, jeden zo štyroch adeptov na šéfa SOV.

slovakia

left justify in out

Z protikandidátov má podľa vlastných slov najbližšie k Branislavovi Delejovi; kvarteto dotvárajú Anton Siekel a Marián Majzlík. "Voľbu vidím ako príležitosť zmeniť športu tvár. Chcem pracovať pre všetkých, ktorí si zaslúžia podporu. Aby sme boli aj v spoločnosti uznávaná komunita," poznamenal Jagnešák.

Ak by sa stal nástupcom dosluhujúceho prezidenta Františka Chmelára, netúži s nikým bojovať, ale posúvať šport vpred. "Chcem sa držať pravidiel olympionizmu, medzi ktoré patria vôľa, rešpekt, priateľstvo. Ponúkam srdce, otvorenosť a spájanie ľudí. Jeden človek neurobí veľa. Som otvorený každému, kto má chuť na zmenu. O menách možných spolupracovníkov nechcem hovoriť, najskôr ma musia zvoliť. Oslovil som viacerých, ktorí by mi pomáhali. Nehľadám nepriateľov, viem si predstaviť spoluprácu aj s pánom Chmelárom, ak mi podá pomocnú ruku. Veď ide o to, aby sme posúvali šport dopredu," vraví Jagnešák.

Za svoju výhodu v porovnaní s troma protikandidátmi považuje svoju športovú minulosť. "Bol som vrcholový športovec. Poznám veľa problémov a vidím do nich, chcel by som ich riešiť. V prvom rade otvorenosťou, komunikatívnosťou voči všetkým zväzom. Spájať ľudí, to je moja domáca úloha. Vyhľadať si priority, ľudí a dať to dokopy, aby sme ten stroj posunuli ďalej. Ja nie som finančník. Nechcem sa baviť o financiách, kto ide donesie viac, kto menej. Podstatné je, ako budú investované, kam potečú. Prvoradá je transparentnosť. Otvorím kuchyňu, nech všetci vidia, ako sa varí. Je to jeden z problémov v športe, že sa veci robia za zatvorenými dverami. Sám pán Delej na to upozornil," konštatuje.

Jagnešák sa opiera o to, čo už v športe dokázal. "To je moja výhoda. Ja už som niečo urobil. Prišiel som zo zelenej lúky a vytvoril som príbehy ľudí. Som prvý človek, ktorý na Slovensku z letného športovca spravil zimného - Martina Tešoviča. Toto sú veci a príbehy, ktoré ma tešia. Zakladám si na úprimnosti, nerobím rozbroje. Nepotrebujem ovplyvňovať ľudí a robiť kopu iných vecí na to, aby som sa bál ostatným postaviť a férovo súťažiť o post prezidenta SOV," vraví Jagnešák, ktorý má hustú sieť kontaktov v zahraničí na zväzoch aj v olympijských kruhoch.

Voľba prezidenta SOV sa uskutoční v sobotu 26. novembra na 51. valnom zhromaždení (VZ) SOV v hoteli DoubleTree by Hilton v Bratislave. V prvom kole bude potrebná na zvolenie nadpolovičná väčšina maximálneho počtu hlasov, v druhom už len jednoduchá väčšina. "Verím tomu, čo robím a chcem to dotiahnuť do víťazného konca," doplnil Milan Jagnešák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies