Olympijský výbor USA pre škandál apeluje na prezidenta gymnastickej federácie, aby odstúpil

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 13:24 • 2 min
Olympijský výbor USA pre škandál apeluje na prezidenta gymnastickej federácie, aby odstúpil

NEW YORK - Olympijský výbor USA (USOC) odporučil prezidentovi národnej gymnastickej federácie Stevovi Pennymu, aby odstúpil z funkcie.

slovakia

left justify in out

Agentúru AP o tom informoval nemenovaný zdroj. Federácia USA Gymnastics je zapletená do žaloby bývalej olympioničky Jamie Dantzscherovej, ktorá ju považuje za spoluzodpovednú za sexuálne obťažovanie, ktorého sa dopúšťal na svojich neplnoletých pacientkach lekár národného tímu Larry Nassar. O jeho praktikách verejne vypovedalo viacero bývalých športových gymnastiek.

Návrhom USOC sa bude zaberať exekutíva USA Gymnastics, ktorá doteraz stála za Pennym. Národný olympijský výbor síce nemôže priamo zasahovať do personálneho obsadenie športových federácií, ale v jej moci je zastaviť ich finančnú podporu. Športovú gymnastiku dotuje sumou 2 milióny amerických dolárov ročne.   
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies