Olympijský výbor rozhodne o Rusoch na záverečnom ceremoniáli v sobotu

NETKY.SK • 21 Február 2018, 10:32 • 2 min
Olympijský výbor rozhodne o Rusoch na záverečnom ceremoniáli v sobotu

Pjongčang - Výkonný výbor Medzinárodného olympijského výboru (VV MOV) v sobotu rozhodne, či Olympijskí športovci z Ruska budú môcť na nedeľňajšom záverečnom ceremoniáli na ZOH v Pjongčangu pochodovať pod vlastnou vlajkou. Potvrdil to hovorca MOV Mark Adams, ktorý však nešpecifikoval, kedy presne a akým spôsobom o tom bude riadiaci orgán informovať.

slovakia

left justify in out

Zostáva tiež otázne, akým spôsobom exekutíva požiada o schválenie jeho rozhodnutia zasadnutie MOV, uviedla agentúra DPA. Zasadanie MOV v nedeľu dopoludnia kórejského času má tiež schváliť zvolenie nových členov. Problémom môže byť potrebné kvórum, keď mnohí členovia MOV už dejisko ZOH opustili.

 

MOV suspendoval Rusko z účasti na ZOH už v decembri v súvislosti s dopingovým škandálom. Umožnil však štart "čistým" športovcom pod hlavičkou Olympijských športovcov z Ruska a pod olympijskou vlajkou. MOV už dávnejšie potvrdil, že ak sa športovci OŠR nedopustia žiadnych porušení pravidiel, na záverečnom ceremoniáli by mohli mať už vlastnú vlajku.

 

"Implementačná skupina zváži úplne všetko. Komunikovať o tom bude na sobotňajšom popoludňajšom rokovaní," povedal Adams. Rusom by sa mohol vypomstiť pozitívny dopingový nález curlingového reprezentanta Alexandra Krušelnického (meldónium), ktorý získal bronz v mixe. O jeho prípade bude rozhodovať medzinárodný Športový arbitrážny súd (CAS) v stredu alebo vo štvrtok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona