Olympijský víťaz Schwazer mal údajne ďalší pozitívny test

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 15:27 • 2 min
Olympijský víťaz Schwazer mal údajne ďalší pozitívny test

RÍM - Taliansky chodec Alex Schwazer čelí ďalšiemu dopingovému škandálu. Olympijský víťaz z Pekingu mal údajne pozitívnu vzorku z opakovaného májového testovania. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Denník Gazzetta dello Sport v stredu uviedol, že Schwazer aj Talianska atletická federácia (FIDAL) dostali upovedomenie o pozitívnom náleze. Úspešný chodec absolvoval opakovanú dopingovú kontrolu 12. mája po tom, čo sa prebojoval na olympijské hry v Riu de Janeiru. FIDAL v priebehu dňa potvrdila, že informácie talianskeho denníka boli presné.

 

Schwazer si už odpykal suspendáciu na tri roky a deväť mesiacov po pozitívnom teste na EPO pred uplynulou olympiádou v Londýne. Po treste sa vrátil do súťažného kolotoča a v máji vyhral v Ríme titul svetového šampióna na 50 km. Jeho právnik Gerhard Brandstaetter však konštatoval, že informácie periodika sú "falošné a nevierohodné" a rozhodol sa podniknúť právne kroky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona