Olympijský tím SR podľahol v Innsbrucku domácemu Rakúsku

NETKY.SK • 13 Február 2016, 08:05 • 2 min
Olympijský tím SR podľahol v Innsbrucku domácemu Rakúsku

INNSBRUCK - Hokejový olympijský výber SR v piatok večer nepotvrdil štvrtkový úspešný vstup do turnaja Euro Ice Hockey Challenge v rakúskom Innsbrucku. Slováci po štvrtkovom triumfe nad Francúzskom 2:1 v piatok podľahli domácemu výberu 1:3.

slovakia

left justify in out

Rakúski reprezentanti viedli v TWK Arene od 14. min gólom Nicolasa Petrika, prvá tretina sa skončila najtesnejším náskokom domácich. V druhej časti mal slovenský olympijský výber výraznejšiu streleckú prevahu (16:9), ale nedokázal ju pretaviť na góly. Naopak, Rakúšania skórovali dvakrát, keď Patrik Rybár kapituloval pri bekhendovom pokuse Alexandra Pallestrang a po úniku sa presadil Brian Lebler. V záverečnej dvadsaťminútovke sa podarilo Slovákom aspoň skorigovať, keď v 55. min z ľavého kruhu prekonal gólmana Bernharda Starkbauma Jakub Gašparovič. Slovenský výber mal v piatkovom zápase až osem vylúčených hráčov, Rakúšania štyroch.


V Innsbrucku absolvujú Slováci dovedna tri stretnutia. V sobotu preveria výber trénera Petra Oremusa Slovinci.

Euro Ice Hockey Challenge - Innsbruck (Rak.) - piatok:
Rakúsko - Olympijský výber SR 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Góly: 14. N. Petrik (Fischer, B. Petrik), 26. Pallestrang (B. Petrik, N. Petrik), 34. Lebler (Herburger, Geier) - 55. Gašparovič (Paukovček)
Vylúčení: 4:8 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: M. Novák (SR), Nikolič - Kroyer, Seewald (všetci Rak.), 2000 divákov
Zostavy:
Rakúsko: Starkbaum - Schumnig, Lembacher, Schlacher, Viveiros, P. Peter, Heinrich, Pallestrang, Kristler - B. Petrik, Fischer, N. Petrik - M. Geier, Herburger, Lebler - Woger, Oberkofler, S. Geier - Hofer, Rauchenwald, Ganahl
Slovensko: Rybár - L. Kozák, Štajnoch, M. Rosandič, Kubka, Deyl, Hatala, Holenda, D. Rehák - Macík, Zigo, Puliš - Majdan, Paukovček, R. Rapáč - B. Rapáč, Kudrna, Gašparovič - Tibenský, Galamboš, Stupka

Hlasy:
Peter Oremus (tréner SR): "Zápas sme nezačali podľa našich predstáv. Chýbal nám pohyb a tým pádom sme si nevytvárali šance. Potom sa náš herný prejav zlepšil. Chlapci robili maximum pre to, aby ten duel zvládli. Dali sme len jeden gól a to je na víťazstvo veľmi málo. Od poslednej tretiny sa môžeme odraziť k sobotňajšiemu duelu. Proti Slovincom sa musíme pobiť o víťazstvo."

Jakub Gašparovič (útočník SR, autor jediného gólu SR): "Nastúpili sme opäť trochu zakríknuto, domáci naopak začali veľmi dobre. Toľko sme nekorčuľovali a súper sa dostával do šancí. Osobne si myslím, že sme boli minimálne vyrovnaný súper. Dostali sme tri góly, ale boli to také zásahy, že také niekedy tím nedostane ani za desať duelov. Rozhodcovia im trochu pomáhali. Keď sme sa trochu dostávali do tempa, tak prišlo naše vylúčenie. Môžeme sa odraziť od druhej časti, ktorá bola za našej strany dobrá. "

 

Patrik Rybár (brankár SR): "Bol to môj prvý reprezentačný duel a bol veľmi náročný. Nechytalo sa mi však zle. Pochytal som aj nejaké šance, ale dostal som také góly, ktoré normálne nedostávam. A to rozhodlo o našej prehre."

Slovinsko - Francúzsko 4:3 (1:0, 2:3, 1:0)

Tabuľka:
1. Slovinsko 2 2 0 0 0 10:5 6
2. Olympijský tím SR 2 1 0 0 1 3:4 3
3. Rakúsko 2 1 0 0 1 5:7 3
4. Francúzsko 2 0 0 0 2 4:6 0

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona