Olympijský tím Slovenska čaká turnaj v Rakúsku, v kádri aj Godla, Puliš a Skalický

NETKY.SK • 31 Január 2017, 15:20 • 2 min
Olympijský tím Slovenska čaká turnaj v Rakúsku, v kádri aj Godla, Puliš a Skalický

BRATISLAVA - Olympijský tím Slovenska, ktorý sa v termíne od 9. do 11. februára predstaví na turnaji Euro Ice Hockey Challenge v rakúskom Grazi, pozná svoju nomináciu. Tréner Marcel Ozimák vybral spoločne s generálnym manažérom tímu Martinom Štrbákom 22 hokejistov, ktorí budú reprezentovať SR v zápasoch proti Rakúsku, Francúzsku a Nórsku.

slovakia

left justify in out

"Tím sme zložili prevažne z hráčov, ktorí pôsobia v našej Tipsport lige. Zamerali sme sa na typy hokejistov, ktorí sú potenciálni adepti aj pre A-tím a chceme ich konfrontovať s medzinárodnou úrovňou. Veríme, že trénerovi seniorskej reprezentácie Zdenovi Cígerovi môžeme dať čo najlepšie referencie a naši hráči budú dodržiavať systém, ktorý im vštepíme," povedal tréner olympijského výberu Slovenska Marcel Ozimák. Jeho asistentmi budú František Štolc a Rudolf Jendek.

"V prvom rade chceme hrať disciplinovane a podať kolektívny výkon. Čo sa našich súperov týka, až na Francúzov ich máme dostatočne zmapovaných. Rakúšania budú mať v tíme jedenásť nováčikov a Nóri zase pricestujú do Grazu v plnej sile, takže budú mať v kádri viacero hráčov s bohatými skúsenosťami z majstrovstiev sveta. Chceme sa ukázať v dobrom svetle a verím, že dosiahneme čo najlepší výsledok," dodal Ozimák.

Nominácia olympijského tímu Slovenska na turnaj Euro Ice Hockey Challenge v rakúskom Grazi (7. - 11. februára 2017)


Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio, Fín., 3/0), Patrik Rybár (HK Mountfield Hradec Králové, ČR, 1/0)


Obrancovia: Patrik Bačík (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 0/0), Ivan Ďatelinka (HC´05 Banská Bystrica, 10/0), Matúš Holenda (Dukla Trenčín, 6/0), Mário Grman (MSHK Žilina, 0/0), Oldrich Kotvan (HC PSG Zlín, 12/0), Mislav Rosandič (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 10/0), Martin Štajnoch (HK Mountfield Hradec Králové, ČR, 21/0), Peter Trška (HC Kometa Brno, ČR, 8/1)

Útočníci: Peter Boltun (HC Košice, 0/0), Dávid Gríger (HC Karlove Vary, ČR, 1/1), Michal Krištof (HK Nitra, 0/0), Patrik Koyš (MHC Martin, 1/0), Filip Lešťan (HV 71, Švéd., 0/0), Peter Lichanec (HK Poprad, 0/0), Tomáš Matoušek (HC´05 Banská Bystrica, 4/0), Radovan Puliš (HKM Zvolen, 6/0), Pavol Skalický (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 19/3), Matúš Sukeľ (MHK 32 Liptovský Mikuláš, SR, 0/0), Andreas Štrauch (HK Poprad, 0/0), Tomáš Zigo (HC´05 Banská Bystrica, 0/0)

Realizačný tím: Martin Štrbák (generálny manažér), Roman Ulehla (manažér), Marcel Ozimák (tréner), Rudolf Jendek (asistent trénera), František Štolc (asistent trénera), MUDr. Jozef Breznický (lekár), Ľubomír Baka, Dušan Čulka (maséri)

Program Slovenska na Euro Ice Hockey Challenge v Grazi:
Štvrtok 9. februára: Slovensko - Rakúsko (20.20)
Piatok 10. februára: Slovensko - Francúzsko (16.30)
Sobota 11. februára: Slovensko - Nórsko (14.30)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies