Olympijský hokejový tím s viacerými zmenami, do Grazu aj Baroš, Zuzin či Hlinka

NETKY.SK • 7 Február 2017, 09:46 • 2 min
Olympijský hokejový tím s viacerými zmenami, do Grazu aj Baroš, Zuzin či Hlinka

Bratislava - Osem zmien musel urobiť tréner slovenského Olympijského tímu Marcel Ozimák v kádri na turnaj Euro Ice Hockey Challenge v Grazi. Z rôznych dôvodov sa mu ospravedlnili Patrik Rybár, Ivan Ďatelinka, Oldrich Kotvan, Martin Štajnoch, Peter Trška, Filip Lešťan, Tomáš Zigo a Patrik Koyš, ktorých nahradili brankár Samuel Baroš, obrancovia Peter Hraško, Matúš Rais, Patrik Koch a útočníci Peter Zuzin, Michal Hlinka, Ľubomír Dinda a Juraj Šiška.

slovakia

left justify in out

Ozimák tak privítal na utorkovom zraze iba 14 z pôvodne 22 nominovaných hokejistov. V kádri má dvoch brankárov, sedem obrancov a 13 útočníkov, pričom šancu dostali najmä mladí perspektívni hokejisti z domácej Tipsport Ligy.

 

"Zmien oproti pôvodnej nominácii bolo veľmi veľa. Ešte v pondelok v neskorých hodinách sme riešili zranenia, respektíve hráčov, ktorých neuvoľnili ich kluby. Sme radi, že sa nám to podarilo. Dali sme šancu hráčom, ktorí majú šancu sa ukázať v národnom tíme a zmerať si sily aj na takejto úrovni," uviedol Ozimák, ktorý v Grazi absolvuje reprezentačnú premiéru, rovnako ako jeho asistenti - klubový kolega z Popradu František Štolc a bývalý obranca Rudolf Jendek. Generálny manažér tímu je Martin Štrbák.

 

Slováci budú na turnaji obhajovať minuloročný triumf z Innsbrucku, súpermi SR budú od štvrtka do soboty Francúzi, Nóri a Rakúšania.

 

Aktualizovaný káder Olympijského tímu SR na turnaj Euro Ice Hockey Challenge v Grazi (9. - 11. februára):

 

brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín.), Samuel Baroš (HKM Zvolen)

 

obrancovia: Patrik Bačik (Slovan Bratislava/MHC Martin), Matúš Holenda (Dukla Trenčín), Mário Grman (HC Topoľčany/MSHK Žilina), Mislav Rosandič (Slovan Bratislava/HC'05 Banská Bystrica), Peter Hraško (HKM Zvolen), Matúš Rais (HK Nitra), Patrik Koch (HC Košice)

 

útočníci: Peter Boltun (HC Košice), Dávid Gríger (HC Karlovy Vary/ČR), Michal Krištof (obaja HK Nitra), Tomáš Matoušek (HC'05 Banská Bystrica), Radovan Puliš, Peter Zuzin (obaja HKM Zvolen), Pavol Skalický, Michal Hlinka (obaja Slovan Bratislava), Matúš Sukeľ (Slovan Bratislava/MHK 32 Liptovský Mikuláš), Peter Lichanec, Andreas Štrauch, Ľubomír Dinda (všetci HK Poprad), Juraj Šiška (Slovan Bratislava/HK Nitra)

 

realizačný tím: Martin Štrbák (generálny manažér), Roman Ulehla (manažér), Marcel Ozimák (tréner), Rudolf Jendek (asistent trénera), František Štolc (asistent trénera), MUDr. Jozef Breznický (lekár), Ľubomír Baka, Dušan Čulka (maséri)

 

Program SR na EIHCH v Grazi:

 

Štvrtok 9. februára o 20.20 h: Slovensko – Rakúsko

Piatok 10. februára o 16.30 h: Slovensko – Francúzsko

Sobota 11. februára o 14.30 h: Slovensko – Nórsko

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies