Olympijský tím do Viedne s viacerými zmenami, na zraze chýbali siedmi

NETKY.SK • 3 Február 2015, 17:27 • 2 min
Olympijský tím do Viedne s viacerými zmenami, na zraze chýbali siedmi

BRATISLAVA - Tréneri slovenského olympijského tímu museli tesne pred utorňajším zrazom v Bratislave spraviť vynútené zmeny v zostave, keď donominovali trojicu obrancov.

slovakia

left justify in out

Už predtým zraneného brankára Mareka Čiliaka vymenil Marcel Melicherčík z HC Košice. Z 25-členného kádra chýbala v utorok sedmička hokejistov, ktorí sa k tímu pripoja neskôr. Rovnako sa k mužstvu pripoja až v stredu aj tréneri Vladimír Országh s asistentom Milanom Jančuškom, ktorí si ešte plnili klubové povinnosti.
     

Tím do 25 rokov sa predstaví na turnaji Euro Ice Hockey Challenge vo Viedni postupne proti Taliansku, Slovinsku a domácemu výberu. Tréneri museli v predvečer zrazu pristúpiť k niekoľkým zmenám. Hlavný kouč A-tímu, ktorý sa v rovnakom čase predstaví na turnaji Slovakia Cup v Banskej Bystrici, Vladimír Vůjtek si totiž z toho olympijského vyžiadal obrancov Petra Čerešňáka s Lukášom Kozákom, tí nahradia zranených Tomáša Starostu a Reného Vydareného. Namiesto chorého Tomáša Marcinka donominoval Vůjtek Michaela Vandasa.
     

Országhovi vypadol pred turnajom vo Viedni aj chorý zadák Oldřich Kotvan a tak do Viedne namiesto trojice obrancov povolal Jána Brejčáka zo Slovana Bratislava, Miroslava Macejka z Košíc a Ľubora Pokoviča zo Zvolena.
     

Do 25-členného kádra zloženého výlučne z hráčov do 25 rokov sa dostalo 15 hokejistov z domácej extraligy, päť z českej najvyššej súťaže, štyria zo Slovana Bratislava a útočník Pavol Skalický zo švédskeho Örebra. Figurujú v ňom aj piati bronzoví medailisti z MS do 20 rokov - brankár Denis Godla, obrancovia Erik Černák, Mislav Rosandič, Matúš Holenda a Skalický.
     

Na utorňajšom zraze chýbali štyria Slovanisti, ktorí sa k tímu pripoja v stredu ráno. Ešte v noci prídu Popradčania Matúš Paločko a Tomáš Sýkora a Peter Galamboš z Martina.
     

Najskúsenejší v mužstve sú Slovanisti - útočník Andrej Šťastný s 25 štartmi a obranca Ján Brejčák, ktorý má na konte 22 reprezentačných štartov. Najlepším strelcom je sedemgólový Adam Lapšanský. Premiéru v A-tíme si odkrúti až jedenásť hráčov.
     

Reprezentanti sa v stredu o 10.00 h presunú do Viedne, kde absolvujú jeden tréning a vo štvrtok ich čaká už prvý duel s Talianskom. Slovensko si ďalej zmeria sily so Slovinskom a nakoniec s domácim Rakúskom. Všetci traja súperi by mali nastúpiť so svojimi najlepšími výbermi. Zápasy privíta menšia viedenská hokejová hala Albert-Schultz-Eishalle.

     

Káder Slovenska na Euro Ice Hockey Challenge (5. - 7. 2. 2015 vo Viedni):
     

Brankári: Marcel Melicherčík (HC Košice, 0/0), Denis Godla (Slovan Bratislava, 0/0)      

Obrancovia: Tomáš Bokroš (Dukla Trenčín 3/0), Erik Černák (HC Košice, 0/0), Matúš Holenda (Dukla Trenčín, 0/0), Mislav Rosandič (HC'05 Banská Bystrica, 0/0), Peter Trška (BK Mladá Boleslav, ČR, 0/0), Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL, 22/2), Miroslav Macejko (HC Košice, 2/0), Ľubor Pokovič (HKM Zvolen 0/0)      

Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR, 13/0), Peter Galamboš (MHC Mountfield Martin, 5/0), Jakub Gašparovič (ČSOB Pojišťovna Pardubice, ČR, 3/0), Tomáš Hrnka (HC Košice, 0/0), Andrej Kudrna (Slovan Bratislava, 2/0), Milan Kytnár (HC'05 Banská Bystrica, 6/0), Adam Lapšanský (HC Košice, 13/7), Matúš Paločko (HK Poprad, 0/0), Miroslav Preisinger (HC'05 Banská Bystrica, 0/0), Dalibor Bortňák (HKM Zvolen, 1/0), Roman Rác (HC Olomouc, ČR, 3/1), Pavol Skalický (Örebro, Švéd, 0/0), Tomáš Sýkora (HK Poprad, 4/0), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava, 25/1), Peter Zuzin (HC Olomouc, ČR, 10/0)
     

Náhradníci:      

Útočníci: Michal Hlinka (Dukla Trenčín, 0/0), Richard Mráz (HK Nitra, 0/0)      

 

Program turnaja:      

Štvrtok 5. februára: SLOVENSKO – Taliansko 16.00 h      

Piatok 6. februára: SLOVENSKO – Slovinsko 15.30 h      

Sobota 7. februára: SLOVENSKO – Rakúsko 17.00 h



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies