Olympijský štadión bude bielym slonom, tvrdí majiteľ Leyton Orient

NETKY.SK • 16 Február 2012, 14:55 • 2 min
Olympijský štadión bude bielym slonom, tvrdí majiteľ Leyton Orient

Olympijský štadión bude bielym slonom, tvrdí majiteľ Leyton Orient - Ostatné športy Londýnsky Olympijský štadión nie je vhodný na futbal a po skončení hier mu hrozí osud bieleho slona . Myslí si to majiteľ treťoligového klubu Leyton Orient.

slovakia

left justify in out

img

Londýnsky Olympijský štadión nie je vhodný na futbal a po skončení hier mu hrozí osud "bieleho slona". Myslí si to majiteľ treťoligového klubu Leyton Orient.
      Pod pojmom "biely slon" sa rozumie nežiaduci majetok napríklad športovisko, ktoré sa po skončení určitej udalosti stane nerentabilným a vlastníkovi spôsobuje skôr problémy ako osoh.
      Klub Barryho Hearnera sídli neďaleko stavby v hodnote približne 500-miliónov libier. Hearner už dlhšiu dobu vyjadruje nesúhlas s tým, aby štadión po skončení olympiády využíval druholigový West Ham United.
      Súčasťou Olympijského štadióna je aj atletická dráha. Pôvodne ju mali po hrách odstrániť. Londýn však bude v roku 2017 organizátorom atletických majstrovstiev sveta a dovtedy tam dráha zostane.
      "Čím viac sa naň pozerám, tým viac som presvedčený, že nie je vhodný na futbal. Po mojej návšteve musím skonštatovať, že je to nádherný štadión, ale nie dosť dobrý pre futbal," uviedol podnikateľ pre Sky Sports News.
      Leyton Orient vstúpil do právneho sporu s West Hamom United o využívaní športoviska po skončení olympijských hier. Hoci pôvodná dohoda stroskotala, očakáva sa, že "kladivári" budú po znížení kapacity z 80.000 na 60.000 domácim klubom.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies