Olympijský šampión Schwarzer neuspel s odvolaním, príde o Rio

NETKY.SK • 11 August 2016, 12:26 • 2 min
Olympijský šampión Schwarzer neuspel s odvolaním, príde o Rio

Berlín - Olympijský šampión v chôdzi na 50 km z Pekingu 2008 Alex Schwarzer dostal za doping osemročný dištanc a príde tak o štart na OH v Riu de Janeiro. Športový arbitrážny súd (CAS) zamietol jeho odvolanie po predbežnej suspendácii, ktorú 31-ročnému Talianovi udelila ešte 8. júla Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF). Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Schwarzer mal pred OH 2012 pozitívny dopingový nález na EPO a vylúčili ho tak z účasti na OH v Londýne. Následne si musel odpykať 45-mesačný trest. V máji pomohol svojej krajine k zisku titulu na chodeckých MS družstiev, ale potom sa opakovala história. Opakované testovanie odhalilo vo Schwarzerovej vzorke stopy po anabolických steroidoch a skúsený matador tak opäť príde o olympiádu. CAS navyše anuloval všetky jeho výsledky od 1. januára 2016 a zbavil ho všetkých medailí, bodov i finančných odmien.

 

Chodecká päťdesiatka, ktorá je v Riu na programe v piatok 19. augusta, tak prišla o veľké meno. Jedným z veľkých favoritov na triumf je aj majster sveta Matej Tóth, zo Slovákov sa v pretekoch predstavia aj Dušan Majdán a Martin Tišťan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona