Olympijskému víťazovi Diamondovi v streľbe odobrali zbrojný pas

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 12:28 • 2 min
Olympijskému víťazovi Diamondovi v streľbe odobrali zbrojný pas

Sydney - Dvojnásobného olympijského víťaza v športovej streľbe Austrálčana Michaela Diamonda odsúdili za jazdu pod vplyvom alkoholu a nedovoleného zaobchádzania so zbraňou na ročný podmienečný ročný trest. Na desať rokov prišiel tiež o zbrojný pas.

slovakia

left justify in out

Austrálskeho reprezentanta odsúdil súd v štáte New South Wales za incident ešte z mája 2016, keď sa najskôr pobil so svojím bratom v meste Newcastle. Neskôr zastavili policajti jeho auto, Diamond sa ale odmietol podrobiť dychovej skúške. Pri následnom prehľadávaní jeho vozidla našla polícia brokovnicu a 150 nábojov. Bývalého reprezentanta v streľbe obvinili z jazdy pod vplyvom alkoholu, nezaistenia zbrane a použitia zbrane pod vplyvom alkoholu. Pre obvinenia sa nemohol zúčastniť na OH 2016 v Riu de Janeiro.

 

Diamondovi hrozil za jeho prehrešky aj pobyt vo väzení, napokon však obišiel na súde s ročnou podmienkou, počas ktorej sa zaviazal k dobrému správaniu. Pri porušení podmienky by mohol stráviť určitý čas za mrežami.

 

Austrálska strelecká asociácia (Shooting Australia) sa rozhodla nezanevrieť na svojho úspešného reprezentanta, po odsúdení ponúkla 44-ročnému strelcovi pomoc. "Aj keď je našim cieľom do budúcnosti príprava najlepších športovcov, tak sa neobraciame chrbtov tým, ktorí v minulosti urobili pre tento šport veľa," citovala agentúra AP oficiálne stanovisko asociácie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies