Olympijské Soči možno čoskoro prenikne aj na mapu WTA

NETKY.SK • 20 Február 2014, 09:17 • 2 min
Olympijské Soči možno čoskoro prenikne aj na mapu WTA

SOČI - Ruské olympijské Soči možno už od sezóny 2015 bude figurovať na mape Tenisovej asociácie žien. Priamo v dejisku ZOH to pre portál Tennis Net prezradil člen Rady riaditeľov WTA Peter-Michael Reichel, ktorého rodina prostredníctvom dcéry Sandry prevádzkuje viacero ženských podujatí na hlavnom profesionálnom okruhu.

slovakia

left justify in out

"Mali sme oficiálneho zástupcu WTA v Rakúskom dome a viedli sme debatu na túto tému. Máme zámer zorganizovať tu turnaj od roku 2015 či 2016, spočiatku menší. Môže byť, že licenciu dodá naša spoločnosť Matchmaker, prípadne samotná WTA," povedal Reichel. 

Spomenutý web pripomenul, že Reichelovci disponujú štyrmi licenciami: dohliadajú na turnaje v Bad Gasteine, Linzi, Norimbergu a čerstvo aj Tchien-čine. "Zatiaľ nie je jasné, v ktorom období sezóny a na akom povrchu by sa hralo. Do úvahy prichádza hala, ale aj súboje pod holým nebom, a to na tráve, antuke či ´harde´. Všetko je možné vrátane umelej trávy," skonštatoval Reichel a predznamenal, že podujatie v Soči by prevádzkovala domáca strana, nie jeho dcéra Sandra. Dodal, že minimálne vyslankyňou takéhoto turnaja, ak nie priamo aktérkou, by sa mohla stať Maria Šarapovová, ktorá strávila časť svojho detstva v tomto meste a nedávno sa zviditeľnila na slávnostnom otvorení ZOH. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies