Olympijské miestenky do Londýna získali Brazília a Uruguay

NETKY.SK • 14 Február 2011, 12:42 • 2 min
Olympijské miestenky do Londýna získali Brazília a Uruguay

Olympijské miestenky do Londýna získali Brazília a Uruguay - Futbal Viac než rok pred začiatkom olympijských hier v Londýne je už zrejmé, že argentínski futbalisti nezopakujú zlatý triumf z Pekingu 2008. Dve juhoamerické miestenky na olympijský turnaj si

slovakia

left justify in out

img

Viac než rok pred začiatkom olympijských hier v Londýne je už zrejmé, že argentínski futbalisti nezopakujú zlatý triumf z Pekingu 2008. Dve juhoamerické miestenky na olympijský turnaj si totiž rozdelili Brazília a Uruguaj.
      Pre Brazíliu, ktorá v záverečnom zápase kontinentálnych majstrovstiev do 20 rokov v Peru rozdrvila Uruguaj 6:0, zostáva titul olympijského víťaza jedinou významnou nepokorenou métou. Uruguaj sa vráti na trávnik pod piatimi kruhmi vôbec po prvý raz po 84 rokoch, v rokoch 1924 a 1928 pritom dominoval.
      Argentína, ktorá vyhrala posledné dve edície olympijského turnaja v Pekingu a v Aténach obsadila v konečnej tabuľke šampionátu až tretiu priečku. Malou útechou pre "gaučov" však zostala aspoň skutočnosť, že spoločne so štvrtým Ekvádorom si zabezpečili postup na MS do 20 rokov, ktoré bude hostiť v júli Kolumbia.
      Najlepším strelcom turnaja sa stal s deviatimi gólmi brazílsky tínedžer Neymar, ktorý má za sebou už aj štart v seniorskej reprezentácii.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies