Olympijské leto aj bez Budaja, trio Trenčanov priletelo

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 17:12 • 2 min
Olympijské leto aj bez Budaja, trio Trenčanov priletelo

VYSOKÉ TATRY - V dobrej nálade sa schádzali slovenskí hokejisti na štvordňovú spoločnú akciu Olympijské hokejové leto 2013. Hlavnou ideou podujatia vo Vysokých Tatrách je stmeliť kolektív pred sezónou 2013/2014, ktorej vrcholom okrem májových MS v Bielorusku bude februárový turnaj na ZOH 2014 v ruskom letovisku Soči. Celkovo do Horného Smokovca pricestovalo 27 hokejistov.

slovakia

left justify in out

Chýba brankár Peter Budaj, s ktorým sa realizačnému tímu hokejového výberu SR nepodarilo spojiť. Ako prví sa v hoteli Grand Bellevue objavili obrancovia Tomáš Starosta a René Vydarený, po nich dvojica útočníkov Michel Miklík a Roman Kukumberg. Medzi poslednými prišli mladíci Tomáš Jurčo s Martinom Marinčinom, ktorých cestou z Košíc trochu zdržala hustá cestná premávka. Posledná do Vysokých Tatier pricestovala trojica Trenčanov Marián Gáborík, Tomáš Kopecký a Branko Radivojevič, ktorí si na presun do Popradu vybrali lietadlo.

Akciu pripravil Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v spolupráci so Slovenským olympijským výborom (SOV), určená je pre širší výber reprezentantov. "Ťažko sa hľadal vhodný termín, pretože hráči KHL už o týždeň odchádzajú do klubov. Navyše nemôžeme ovplyvniť úspechy Slovákov v zámorí. Sme radi, že hrali vo finále Stanleyho pohára. Budeme sa musieť s nimi stretnúť individuálne. Teším sa na túto akciu, pretože je to prvé aj posledné stretnutie takého rozmeru, ktoré absolvujeme. Tím sa spolu uvidí až na olympiáde. Jeho základnou myšlienkou je stráviť štyri dni plné zábavy, aby si chlapci oddýchli a posilnili kolektív,“ povedal hlavný kouč výberu SR Vladimír Vůjtek, ktorý v stredu absolvuje aj súťaž v tenisovej štvorhre. "Ešte nemám parťáka, deliť to budeme neskôr," priznal na pondelkovom zraze skúsený odborník a doplnil, že sa teší aj na výlet na Lomnický štít, na ktorom ešte nebol.

"Do kempu sme pozvali celkom 36 hokejistov, širší záber hráčov, ktorí by mali tvoriť kostru tímu na zimnej olympiáde v Soči. Hoci sme pôvodne uvažovali o kempe vo vojenskom výcvikovom tábore Lešť, vzhľadom na to, že viacerí hráči mali počas sezóny zdravotné problémy a niektorí sa aj podrobili operáciám, rozhodli sme sa zvoliť zábavnejšiu formu Olympijského hokejového leta,“ povedal generálny manažér reprezentácie SR Otto Sýkora.

Z 36 pozvaných hokejistov na Olympijské hokejové leto do tímu Vysokých Tatier sa už skôr ospravedlnili viacerí adepti na štart v Soči. Brankár Jaroslav Halák strávi celé leto v zámorí a bude sa tam pripravovať na olympijskú sezónu. Mladíci Marko Daňo a Marek Hrivík absolvujú práve v tomto čase kempy zámorských tímov New Jersey Devils, resp. New York Rangers, Miroslav Šatan je s rodinou v USA a vráti sa až v polovici júla a tiež Tomáš Záborský je v termíne konania kempu v zahraničí. Zo zdravotných dôvodov sa ospravedlnil Ľubomír Višňovský, ktorý ako dôvod svojej absencie uviedol, že nedávno mu ´vyskočili´ tri platničky a musí chodiť ku fyzioterapeutovi.

Počas Olympijského hokejového leta 2013 je v lokalite slovenských veľhôr pre hokejistov pripravený bohatý program. Po úvodnom "pracovnom" dni, na ktorom sa stretnú všetci športovci-kandidáti na štart v Soči so zástupcami Slovenského olympijského výboru, čaká v utorok predpoludním na hokejistov výlet na Lomnický štít (v prípade nepriaznivého počasia je pripravená alternatíva s návštevou Belianskej jaskyne). V utorok popoludní o 16.00 h nastúpia slovenskí hokejisti v Štrbe na futbalový zápas proti slovenským futbalovým internacionálom. Streda je vyhradená pre tenisový turnaj v štvorhrách a stredajší večer zakončí spoločná "grilovačka" s hudobným vystúpením skupiny Drišľak. Vo štvrtok predpoludním bude kemp ukončený.

"S niektorými chalanmi sa ešte nepoznám, preto je príjemné absolvovať takúto akciu. Som zvedavý na ‘Lomničák‘, na ktorom som ešte nebol. Môže to byť zaujímavé," priznal útočník Marián Gáborík. Brankár Rastislav Staňa si po dlhšom čase dosýta vyskúša tenis aj futbal. "Niekedy som hrával tenis, no teraz už naň nemám toľko času. Futbal si tiež rád zakopem, ale na veľkej ploche som už nebol niekoľko rokov. Zábava je motto tohto zrazu - nejdeme trénovať, ale trochu viac sa spoznať," povedal najlepší gólman SR v sezóne 2012/2013.

V Hornom Smokovci nechýbala ani dvojica mladých útočníkov Tomáš Tatar a Richard Pánik. Obaja ešte v júni bojovali o cenný Calderov pohár za celkový triumf v play-off zámorskej AHL. "Skoro celý rok som bol za morom a na chlapcov som sa veľmi tešil, pretože som ich nevidel veľmi dlho," priznal Tatar po príchode do Vysokých Tatier a naznačil aj svoju preferenciu v programe štvordňovej akcie: "Netrpezlivo čakám na tenisový turnaj. Tenis ma vždy bavil. Uvidím, koho mi prisúdi žreb. A budem sa snažiť vyhrať." Richard Pánik sa okrem tenisového turnaja teší aj na utorkový výlet na Lomnický štít. "Už som tam hore bol, ale veľmi dávno. Mám na Lomnický štít príjemné spomienky," priznal člen organizácie zámorského klubu Tampa Bay Lightning a pokračoval: "Teším sa na celú akciu, pretože niektorých chalanov ani nepoznám."

Káder na Olympijské hokejové leto 2013 - 1. až 4. júla vo Vysokých Tatrách:
Brankári (4): Július Hudáček, Jaroslav Janus, Ján Laco, Rastislav Staňa.

Obrancovia (10): Ivan Baranka, Marek Ďaloga, Dominik Graňák, Milan Jurčina, Martin Marinčin, Andrej Meszároš, Andrej Sekera, Michal Sersen, Tomáš Starosta, René Vydarený.

Útočníci (13): Milan Bartovič, Mário Bližňák, Marián Gáborík, Marcel Hossa, Tomáš Jurčo, Tomáš Kopecký, Roman Kukumberg, Michel Miklík, Juraj Mikúš, Richard Pánik, Branko Radivojevič, Tomáš Surový, Tomáš Tatar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona