Olympijské hry v Soči priniesli zisk 102 miliónov eur

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 10:39 • 2 min
Olympijské hry v Soči priniesli zisk 102 miliónov eur

SOČI - Organizátori tohtoročných zimných olympijských hier a zimných paralympijských hier v Soči hlásia prevádzkový zisk 5 miliárd rubľov, čo je v prepočte 140 milión dolárov a 102 miliónov eur. Profit z hier v Soči prevyšuje o vyše 36 miliónov eur zisk z OH 2012 v Londýne.

slovakia

left justify in out

Organizačný výbor priznal, že len z vládnych zdrojov a zo zobchodovaného tovaru a služieb vygeneroval zisk 1,5 - 2 mld. rubľov, čiže 31 - 41 miliónov eur. Ruská vláda vrazila do usporiadania týchto najdrahších ZOH a ZPH v histórii 13,6 mld. rubľov (278 mil. eur) a neskôr pridala ešte 1,6 mld. rubľov (33 mil. eur). Dvadsať percent príjmov z celkového zisku by sa malo v budúcnosti vložiť do rozvoja športu v Rusku. 

 

"Hry boli komerčne úspešné. O tom niet pochýb. Prevádzkový zisk v regióne odhadujeme na 5 miliárd rubľov a použijeme ho na rozvoj masového športu v Rusku. Môžeme byť právom hrdí na to, čo sme dosiahli," povedal Dmitrij Černyšenko, šéf organizačného výboru ZOH 

 

Černyšenko tiež informoval o tom, že populárna internetová doména pre ZOH 2014 (www.sochi2014.com) bude zadarmo poskytnutá mestu Soči na zvýšenie propagácie a záujmu o región. Ruský olympijský výbor zasa má právo používať ďalšie produkty duševného vlastníctva ZOH a ZPH 2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies