Olympijské hry v Brazílii sú ďalším cieľom IS: Po výhražnej správe na Twitteri

NETKY.SK • 16 Apríl 2016, 06:44 • 2 min
Olympijské hry v Brazílii sú ďalším cieľom IS: Po výhražnej správe na Twitteri

SAO PAULO - Brazília by sa tento rok, keď bude hostiť olympijské hry, mohla stať cieľom útokov islamských militantov, varoval riaditeľ protiteroristickej sekcie brazílskej tajnej služby.

slovakia

left justify in out

Luis Alberto Sallaberry povedal, že útoky v iných krajinách a narastajúci počet Brazílčanov sympatizujúcich s extrémistickým Islamským štátom (IS) zvýšili možnosť teroristického činu v Brazílii. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

 

Sallaberry hovoril na konferencii o verejnej bezpečnosti, ktorá sa konala tento týždeň, o možných hrozbách počas olympijských hier v Riu de Janeiro.

 

Povedal, že výhražná správa, ktorá sa objavila na Twitteri koncom minulého roka, je dôveryhodná. Jej autorom bol Francúz, ktorý konvertoval na islam. Maxime Hauchard v správe uviedol, že Brazília je ďalším cieľom Islamského štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona