Člen MOV Camiel Eurlings odstúpil po obvineniach, že napadol bývalú priateľku

NETKY.SK • 5 Január 2018, 15:27 • 2 min
Člen MOV Camiel Eurlings odstúpil po obvineniach, že napadol bývalú priateľku

LAUSANNE - Člen Medzinárodného olympijského výboru, Holanďan Camiel Eurlings odstúpil na základe obvinení, že v roku 2015 napadol svoju bývalú priateľku.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťštyriročný funkcionár sa ospravedlnil za incident so svojou priateľkou, ktorý sa stal pred tromi rokmi. "Veľmi ľutujem, čo sa stalo," povedal Eurlings v piatok vo vyhlásení pre médiá v Holandsku. "Diskusia o tom, či by som mal zostať, alebo nie, sa odvíja od toho, o čo by malo ísť: o šport a športovcov," povedal Eurlings. "Preto, s bolesťou v mojom srdci, odstupujem ako člen MOV," oznámil svoju rezignáciu.

MOV minulý rok proti svojmu členovi nepodnikol žiadne kroky s odôvodnením, že ide o súkromnú záležitosť. Výbor uviedol, že rezignáciu svojho člena s ľútosťou akceptuje. Eurlings opúšťa 99-členný MOV pred budúcomesačným zasadnutím pred ZOH v Pjongčangu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies