Olympijská šampiónka Rollinsová dostala ročný dištanc

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 10:02 • 2 min
Olympijská šampiónka Rollinsová dostala ročný dištanc

New York - Olympijská šampiónka v behu na 100 m cez prekážky Brianna Rollinsová dostala od Americkej antidopingovej agentúry (USADA) ročný dištanc. Majsterku sveta z roku 2013 potrestali za to, že kontinuálne nespolupracovala s dopingovými komisármi.

slovakia

left justify in out

Rollinsová, ktorá získala olympijské zlato vlani v Riu de Janeiro, tvrdí, že za problém môže chyba v počítačovom programe. Jej dištanc platí spätne od 27. septembra 2016, t.j. od dátumu, kedy naposledy zmeškala mimosúťažné testovanie. Trest od USADA akceptovala.

 

"Beriem zodpovednosť za chyby, ktoré viedli k môjmu dištancu. Nepochopila som správne systém mimosúťažného testovania a teraz musím vynechať outdoorovú sezónu 2017," uviedla Rollinsová v stanovisku.

 

Jej právnici informovali, že vlani absolvovala osem mimosúťažných testovaní, okrem toho aj rovnaký počet testov po pretekoch a ani jeden nebol pozitívny. Počítačový program podľa nich nesprávne informoval o tom, kde sa mala a kde sa aktuálne v čase určených mimosúťažných testovaní nachádzala.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies