Olympijská šampiónka Alptekinová chce za spoluprácu skrátenie dištancu

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 16:58 • 2 min
Olympijská šampiónka Alptekinová chce za spoluprácu skrátenie dištancu

LAUSANNE - Turecká bežkyňa Asli Cakirová Alptekinová, ktorá pre krvný doping prišla o olympijský titul na 1500 m z Londýna 2012, je ochotná spolupracovať so Svetovou antidopingovou agentúrou (WADA).

slovakia

left justify in out

Za poskytnutie dôkazov o korupcii v atletike žiada skrátenie trestu. Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne sa jej odvolaním bude zaoberať 4. júla.


CAS uviedol, že Cakirová Alptekinová požaduje pozastavenie osemročného dištancu platného do januára 2021 na základe poskytnutých informácií pre WADA.

 

Vyšetrovací tím WADA prišiel v januári s tvrdením, že dvaja synovia bývalého šéfa Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) Lamina Diacka sa pokúsili vydierať Cakirovú Alptekinovú po jej triumfe na londýnskych hrách. Papa Diack vraj žiadal peniaze od bežkyne, ktorá dostala za úspech finančný bonus 500 000 eur od tureckej vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies