Olympijská generálka bez Vargu, do Ria pôjde zrejme Kovačócy

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 16:11 • 2 min
Olympijská generálka bez Vargu, do Ria pôjde zrejme Kovačócy

BRATISLAVA - Dejisko olympijských súťaží v športovej streľbe v brazílskom Riu de Janeiro si budú môcť strelci otestovať na podujatí Svetového pohára od piatka 15. apríla.

slovakia

left justify in out

Príležitosť vyskúšať si tamojšie podmienky malo mať aj osem slovenských reprezentantov, ale napokon tesne pred odletom sa ich počet nečakane znížil. "Podujatie SP bude bez Erika Vargu. Mal zdravotné problémy a pre oslabenú imunitu mu lekár neodporúčal cestovať do Brazílie. Na poslednú chvíľu sme zrušili jeho účasť," informovala agentúru SITA o absencii slovenskej medailovej nádeje v trape Barbora Reichová zo sekretariátu Slovenského streleckého zväzu (SSZ).


V Riu budú slovenské farby reprezentovať Danka Barteková (skeet), Roman Čavara, Marián Kovačócy, Jana Mezeiová (trap), Hubert Andrzej Olejnik (dvojitý trap), Juraj Tužinský a Pavol Kopp (pištoľové disciplíny).


Preteky SP v Riu mali byť poslednou príležitosťou pre štvoricu slovenských brokárov Čavara, Kovačócy, Mezeiová a Olejnik zasiahnuť do interného boja o uvoľnenú olympijskú miestenku, ktorú vybojovala pre SR Zuzana Rehák Štefečeková. Dvojnásobná strieborná medailistka sa pre očakávané materské povinnosti zriekla účasti pod piatimi kruhmi.


Spomenuté kvarteto napokon na predolympijskom teste už nebude na diaľku bojovať medzi sebou. "Pôvodne mali mať jednotlivé členské federácie čas do 25. apríla na potvrdenie účasti svojich reprezentantov. Medzinárodná strelecká federácia (ISSF) však termín posunula už na stredu 13. apríla, preto sme museli pristúpiť s reprezentačným koučom Branislavom Slamkom k rozhodnutiu už v predstihu. Budeme žiadať o výmenu miestenky v trape žien za rovnakú disciplínu mužov. Ak nám túto zmenu kompetentní schvália, namiesto Rehák Štefečekovej pocestuje Kovačócy. V prípade zamietavého stanoviska by sa na OH predstavila trapistka Mezeiová," vysvetlila Reichová. Z uvedeného vyplýva, že Čavarovi a Olejnikovi sa sen o olympijskej účasti nateraz rozplynul.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies