Olympiakos zdolal United 2:0, Moyes: Najhorší výkon v Európe!

NETKY.SK • 26 Február 2014, 09:38 • 2 min
Olympiakos zdolal United 2:0, Moyes: Najhorší výkon v Európe!

PIREUS - Rozpačité výkony preniesli hráči anglického futbalového klubu Manchester United z domácej scény aj do Ligy majstrov 2013/2014. V stredajšom prvom osemfinálovom súboji prehral anglický šampión s Olympiakosom Pireus 0:2 a v domácej odvete (19. marca na Old Trafford) bude mať náročnú úlohu preskočiť grécku prekážku.

slovakia

left justify in out

Na štadióne Georgiosa Karaiskakisa nastúpili domáci už bez kanoniera Kostasa Mitrogloua (pozn. prestúpil do FC Fulhamu) a slovenského reprezentanta Vladimíra Weissa, ktorý kývol na lukratívnu ponuku z katarského klubu Lekhwiya SC. Napriek tomu mohol Olympiakos viesť od 9. minúty, keď individuálny prienik Domingueza "zahasil vo vápne" až na poslednú chvíľu Vidič. United hrali bez šťavy, v prvom polčase nemali napriek vyrovnanej hre v poli žiadnu vážnejšiu šancu. A prišiel trest. V 38. minúte sa do lopty spoza šestnástky oprel kapitán Maniatis a jeho prízemnú strelu tečoval so šťastím do siete Argentínčan Dominguez - 1:0. Hráči United pôsobili pasívne aj po zmene strán a čakala ich za to ďalšia studená sprcha. V 55. minúte vyslal Kostaričan Campbell technickú strelu z necelých 20 metrov, pričom obstrelil stopéra Ferdinanda aj brankára de Geu a lopta zapadla k žrdi - 2:0. Domácim stúplo sebavedomie a Manchester s výsledkom už nič nedokázal urobiť. A to napriek šanci van Persieho, ktorý z gólovej parkety prekopol bránu.
      

"Toto bol náš najhorší výkon v Európe. Nezaslúžili sme si uhrať priaznivejší výsledok. Som prekvapený, nepríjemne zaskočený z výkonu mužstva. Beriem plnú zodpovednosť za prehru. Nabudúce musíme hrať podstatne lepšie," nedával si servítku pred ústa kormidelník ManU David Moyes. Podľa stredopoliara Michaela Carricka rozhodol nevydarený vstup do druhého polčasu. "V prvom dejstve sme mali pod kontrolou držanie lopty, ale boli sme málo úderní smerom dopredu, nevedeli sme súperovi nijako ublížiť. Takisto domáci ale nemali nejaké šance, podarilo sa im však streliť šťastný gól. Za stavu 2:0 sme ešte viac znervózneli, báli sme sa urobiť nejakú chybu, lebo po prehre 0:3 už by bola odveta veľmi ťažká. Teraz máme osud stále v našich rukách, s 0:2 sa dá žiť, ale musíme sa jednoznačne zlepšiť."
      

Hru United podrobil kritike aj jeho bývalý kapitán a dlhoročný írsky reprezentant Roy Keane. "Hráči Olympiakosu boli technicky lepší a silnejší. Mám pocit, že v tábore United panuje skepsa, hráči si neveria a niektorí nemajú výkonnosť na to, aby ďalej pretrvávali v United. Podľahli ilúzii, že anglická Premier League je najlepšia súťaž na svete, čo nie je pravda. Každým rokom sa o tom presviedčame v záverečných fázach Ligy majstrov, kde účinkujú španielske a nemecké tímy. A kde sú teda anglické, keď hrajú v najlepšej lige? Končia v osemfinále, prinajlepšom vo štvrťfinále. Čo sa týka United a oprášenia jeho slávy, bude treba prebudovať káder a nakúpiť 6-7 hráčov," myslí si Keane, ktorý v roku 1999 získal s "červenými diablami" trofej Ligy majstrov.
      

Olympiakosu sa až na piaty pokus podarilo zdolať slávny anglický klub, pričom už postup do vyraďovacej fázy bol pre neho úspechom. V skupine totiž Olympiakos nechal za sebou Benficu Lisabon a v zime opustili jeho štruktúry dvaja kvalitní hráči - kanonier Mitrogloua a krídelník Weiss. "Nemyslím si, že po výsledku 2:0 sme favoritmi na postup. Rešpektujem silu Manchestru United a moji hráči vedia, že ich ešte čaká tvrdý boj," uviedol kouč gréckeho majstra Michel Gonzalez, ktorý však neskrýval nadšenie z pokorenia silného soka. "Som veľmi šťastný. A hrdý na hráčov, že dosiahli dvojgólové víťazstvo proti tímu takého kalibru."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies