OLO sa pripravuje na zimnú kalamitu, v Bratislave rozmiestni zberné kontajnery

NETKY.SK • 21 December 2015, 15:16 • 2 min
OLO sa pripravuje na zimnú kalamitu, v Bratislave rozmiestni zberné kontajnery

BRATISLAVA – Pre možnú nezjazdnosť komunikácií v zimných mesiacoch zriadila v Bratislave mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) 11 dočasných zimných stanovíšť pre 20 ulíc a zhruba 500 nehnuteľností, a to najmä v kopcovitom teréne hlavného mesta. TASR o tom informovala riaditeľka Úseku obchodu a marketingu OLO Anna Vargová.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť OLO chce týmto spôsobom predísť situáciám, keď pre zľadovatené a nezjazdné cesty v zimnom období sú v niektorých lokalitách mesta neprístupné aj stanovištia určené na zber komunálneho odpadu. Pre obyvateľov dotknutej oblasti umiestni dve 1100-litrové zberné nádoby, aby aj v prípade zimnej kalamity bol zabezpečený odvoz zmesového komunálneho odpadu.

 

 "Každé zimné stanovište bude označené nálepkou s číslom a potrebnými informáciami. Prosíme obyvateľov, aby počas nezjazdnosti komunikácie zmesový komunálny odpad dočasne vkladali do 1100 l zberných nádob, odkiaľ bude odvoz vykonávaný podľa pôvodného harmonogramu odvozu," vysvetlila Vargová.

 

Znamená to, že ak sa pre nezjazdnosť cesty zberové vozidlo OLO nedostane ku každej nehnuteľnosti v danej lokalite a nevysype jednotlivé nádoby, môže obyvateľ ukladať zmesový komunálny odpad do tejto dočasne pridelenej nádoby. "V prípade, že nenastane zimná kalamita, bude OLO vykonávať obsluhy nádob bez zmeny," podotkla Vargová. Na zimné stanovištia je zakázané ukladanie objemného, stavebného a biologicky rozložiteľného odpadu. V prípade porušenia tohto zákazu môžu byť nádoby odobraté.

 

Podľa Vargovej budú Bratislavčania o zimných stanovištiach informovaní formou oznamov distribuovaných do schránok v oblastiach, v ktorých sa budú stanovištia nachádzať. Informácie o zimných stanovištiach budú tiež poskytnuté bratislavskému magistrátu a príslušným mestským častiam. Zimné stanovištia majú byť umiestnené v lokalitách - Podkerepušky, Plánky, Horné Židiny – Horská, Tavárikova osada, Popolná, Knižkova dolina, Mokráň – Záhoň, Bárdošova, Dlhé diely I, II, III a Nad ostrovom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies