Ollimu Jokinenovi neprekáža, že Fíni nie sú favoritmi

NETKY.SK • 6 Február 2014, 15:29 • 2 min
Ollimu Jokinenovi neprekáža, že Fíni nie sú favoritmi

WINNIPEG - Skúsený center ukončil po Vancouveri 2010 kariéru v reprezentácii, ale znova je späť.

slovakia

left justify in out

Olli Jokinen síce po Vancouveri 2010 oficiálne dopísal svoju bohatú kapitolu v hokejovej reprezentácii Fínska, ale po štyroch rokoch sa so Suomi predsa predstaví na svojich štvrtých zimných olympijských hrách. "Nečakal som, že aj s odstupom takého času budem schopný hrať na takejto úrovni," objasňoval svoje meno v nominácii do Soči 35-ročný stredný útočník na webe NHL. Fínsko nebude patriť do najužšieho okruhu adeptov na celkový turnajový triumf, silnejšie výbery majú určite Rusi, Kanaďania aj Švédi. "Neprekáža nám, že nepatríme medzi najväčších favoritov. To je v poriadku. Máme výborných brankárov a prepracovaný herný systém. Každý z hráčov je hrdý, že na tomto športovom sviatku môže nosiť dres reprezentácie. Skutočne si myslím, že nezáleží, aké mená sú nalepené na chrbtoch. Istota v bránke nám dodáva vieru v úspech," vyznal sa ostrieľaný center Winnipegu, ktorý v 58 stretnutiach ročníka 2013/2014 nazbieral 31 bodov (13+18).

Rodák z Kuopia má spod piatich olympijských kruhov v zbierke striebornú medailu z Turína 2006 a bronzovú z Vancouveru 2010. Pred ôsmimi rokmi v Taliansku bol so spoluhráčom Teemu Selännem najlepším strelcom turnaja so šiestimi gólmi. Celkovo odohral na ZOH 18 duelov s bilanciou 11+4. Jokinen bol členom strieborných fínskych výberov na MS 1998 a 1999 i bronzových tímov zo svetových šampionátov 2000, 2006 a 2008. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies