Volkswagen sa v 1. polroku stal najväčšou svetovou automobilkou

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 08:45 • 2 min
Volkswagen sa v 1. polroku stal najväčšou svetovou automobilkou

WOLFSBURG/TOKIO - Volkswagen v 1. polroku predbehol Toyotu a po prvýkrát sa z pohľadu predaja stal najväčšou svetovou automobilkou. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Toyota Motor predala za prvých šesť mesiacov 2015 po celom svete 5,02 milióna vozidiel, uviedla japonská automobilka. To je o 1,5 % menej ako v rovnakom období vlani. Nemecký koncern už skôr informoval, že jeho odbyt v uvedenom období klesol o niečo menej (-0,5 %) a dosiahol 5,04 milióna áut. Volkswagenu sa darilo v Európe a Severnej Amerike, naopak, predaj klesol v Číne, ktorá je najväčším trhom automobilky.

 

Predaj americkej automobilky General Motors, ktorá bola z pohľadu predaja najväčším výrobcom áut vyše sedem desaťročí, kým ju v roku 2008 nepredbehla Toyota, stagnoval na úrovni 4,8 milióna vozidiel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona