Olivia Newton-John je vďačná zo to, že prekonala rakovinu

NETKY.SK • 18 Január 2017, 07:51 • 2 min
Olivia Newton-John je vďačná zo to, že prekonala rakovinu

BRATISLAVA - Austrálska speváčka a herečka Olivia Newton-John je vďačná za to, že v minulosti prekonala rakovinu prsníka. Šesťdesiatosemročná rodáčka z Cambridgeu to prezradila v rozhovore pre britský magazín Radio Times.

slovakia

left justify in out

"Som vďačná za túto skúsenosť, pretože bez nej by som sa nenaučila veľa vecí. Vďaka rakovine som sa naučila súcitiť s tými, ktorí prežívajú náročné obdobia," uviedla herečka, ktorej chorobu diagnostikovali v roku 1992. Neskôr podstúpila mastektómiu. Boj s chorobou vyhrala a v súčasnosti sa angažuje v nadácii Olivia Newton-John Cancer and Wellness Centre, ktorej náplňou je podpora ľudí chorých na rakovinu.

 

 

Olivia Newton-John začínala ako folková speváčka a v polovici 70. rokov minulého storočia dosiahla úspech s albumami If You Love Me, Let Me Know (1974) a Have You Never Been Mellow (1975). Po filmovom muzikáli Pomáda (1978), ktorý ju preslávil na celom svete, si zahrala v snímkach ako Xanadu (1980), Nebeský pár (1983) alebo Neskrotné kočky (2001). Naďalej sa venuje aj hudbe, pričom za svoju tvorbu získala štyri ceny Grammy. Medzi jej najväčšie hity patria skladby I Honestly Love You, Have You Never Been Mellow, Magic, Xanadu (feat. Electric Light Orchestra) alebo Physical.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies