Oliver Stone skritizoval nové sankcie voči Rusku

NETKY.SK • 5 August 2017, 08:12 • 2 min
Oliver Stone skritizoval nové sankcie voči Rusku

MOSKVA - Americký filmový režisér Oliver Stone v piatok na sociálnej sieti Twitter skritizoval rozhodnutie zákonodarcov svojej krajiny uvaliť nové sankcie na Rusko, Irán a Severnú Kóreu, pričom tento krok označil za "idiotskú voľbu, ktorá ešte viac zvyšuje napätie", informuje agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Senát schválil koncom júla návrh zákona o nových jednostranných sankciách voči zmieneným trom štátom. Predmetná legislatíva uchováva v platnosti reštrikcie zavedené predchádzajúcou americkou administratívou a zároveň zbavuje prezidenta USA práva zmierniť tieto sankcie bez súhlasu Kongresu.

 

Americký prezident Donald Trump tento zákon podpísal v stredu, a to aj napriek tomu, že je podľa neho chybný. Zákonodarcov obvinil, že sa vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou dostali na "historické minimum". Zákon schválil Kongres takým vysokým pomerom, že prebíja i prezidentské veto.

 

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v reakcii nariadilo, aby Spojené štáty do 1. septembra zredukovali počet svojich diplomatov a podporných tímov na svojich ambasádach v Rusku, a to na rovnaký počet, akým operuje ruská diplomacia na území USA. Z Ruska musí odísť 755 diplomatických zamestnancov.

 

V júni mal na TV stanici Showtime premiéru Stoneov štvordielny dokumentárny film Rozhovory s Putinom, v ktorom ruský prezident diskutuje o sýrskej otázke, ukrajinskom konflikte, ako aj o rusko-amerických vzťahoch. Dokument vyvolal v USA polemiku, pričom médiá obvinili Stonea z náklonnosti k Putinovi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies