Oliver Stone nebude režírovať film o Martinovi Lutherovi Kingovi

NETKY.SK • 19 Január 2014, 09:42 • 2 min
Oliver Stone nebude režírovať film o Martinovi Lutherovi Kingovi

USA - Známy režisér sa rozhodol od projektu odstúpiť pre nezhody s producentmi životopisnej snímky.

slovakia

left justify in out

Americký režisér Oliver Stone nebude nakoniec režírovať životopisný film o bojovníkovi za občianske práva Martinovi Lutherovi Kingovi. Slávny režisér od projektu odstúpil po tom, čo ním upravenú verziu scenára odmietli producenti filmu. "Smutné správy. Moja účasť na projekte o Kingovi sa skončila. Výrazne som prepísal scenár, no producenti ho zamietli," napísal Stone na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. "Scenár sa venoval cudzoložstvu, konfliktom v rámci Kingovho hnutia a tiež Kingovej transformácie na vyššiu radikálnejšiu bytosť. Producenti a "rešpektovaná" komunita černochov mi povedala, že ochrancovia Kingovej reputácie to nedovolia. Snažia sa zadusiť toho muža a tiež aj pravdu," dodal neskôr. Režisér sa podľa vlastných slov obáva, že film bude nakoniec "ďalšou spomienkou Pochodu na Washington". Na najväčšej manifestácii za ľudské práva v histórii Spojených štátov amerických, ktorá sa konala v auguste 1963, predniesol King svoj slávny prejav.

Šesťdesiatsedemročný režisér a scenárista Oliver Stone sa preslávil snímkami o aktuálnych politických a kultúrnych témach, často kontroverzných. Prvú cenu Americkej filmovej akadémie získal za scenár drámy Polnočný expres (1978). Nasledovali Oscary za réžiu dvoch vojnových drám - prvého mu vyniesla Čata (1986) a druhého Narodený 4. júla (1989). Režíroval aj filmy Wall Steet (1987) a jeho pokračovanie Wall Street: Peniaze nikdy nespia (2010), J.F.K. (1991), Doors (1991), Takí normálni zabijaci (1994), Evita (1996), World Trade Center (2006) či Divosi (2012). 

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.aceshowbiz.com a archívu agentúry SITA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies