Oliver Andrásy sa už nezdržal. Ibrahima Maigu poslal organizovať štátny prevrat domov, do Mali!

NETKY.SK • 4 August 2021, 07:17 • 2 min
Oliver Andrásy sa už nezdržal. Ibrahima Maigu poslal organizovať štátny prevrat domov, do Mali!

BRATISLAVA – Bývalému režisérovi a moderátorovi zábavných relácií Oliverovi Andrásymu došla trpezlivosť s dlhodobo kritizovaným slovenským spevákom a hercom malijského pôvodu Ibrahimom Maigom.

slovakia

left justify in out

Konflikt medzi bývalými kolegami nabral na obrátkach po tom, čo Maiga na svojom facebookovom účte zdieľal ďalší kontroverzný príspevok

 

V statuse otvorene povzbudzuje antivaxerovpopieračov pandémie, aby sa vzopreli vládnym nariadeniam prijímaným v súvislosti s pandémiou koronavírusu.

 

„Nech žije občianska neposlušnosť, je to vaše právo, a je ukotvená v ústave. Nech žije generálny štrajk,“ napísal herec. Narážal tak na demonštrantov, ktorí vo štvrtok a v piatok minulý týždeň demonštrovali pred Prezidentským palácom.

 

img

 

Počas neohláseného zhromaždenia pritom protestujúci ochromili centrum hlavného mesta. Bezdôvodne zablokovali viaceré ulice a útočili na okoloidúcich či médiá.

 

Výsledkom ich vyčíňania nebola iba obmedzená sloboda Bratislavčanov vracajúcich sa domov z práce, ale aj zatarasenie priechodu jednej sanitky a rozbité auto

 

Protestom prišli vyjadriť svoju nespokojnosť s novelou zákona zvýhodňujúcu očkovaných, ktorú prezidentka Zuzana Čaputová podpísala v pondelok 26. júla.

 

Maigov podnecujúci status tvrdo odsúdila známa tvár televíznych obrazoviek na dôchodku Oliver Andrásy. Ten mu v komentároch odkázal: „Ibinko, pekne prosím, ak chceš zorganizovať štátny prevrat alebo revolúciu, tak doma, v Mali, nie na Slovensku. Ďakujem.“ 

 

Súvisiaci článok: Polícia adresovala Ibrahimovi Maigovi netradičnú výzvu

 

Takéto odporúčanie však zdvihlo zo stoličky aj večne usmiateho a dobre naladeného speváka, ktorý mu v ďalšom príspevku uštedril poriadnu podpásovku a v debate ho nepriamo obvinil z rasizmu.

 

img

 

„Oliver, už teraz viem, že ma nepovažuješ za Slováka. Obetoval som 36 rokov aktívneho života na SK a stále ma považuješ za cudzinca. Ty a ja máme na Slovensku rovnaké práva, lebo som plnohodnotným občanom podľa slovenského zákona. Alebo pre teba Slovák musí byť len biely alebo sa musí narodiť výlučne na Slovensku?“ obul sa Maiga do Andrásyho.

 

Dodal, že v Mali žije množstvo občanov z Francúzska, Španielska, Talianska, USA či do konca aj zo Slovenska a nikto ich v krajine nediskriminuje. „Túto poznámku by som čakal od hocikoho a nie od teba. O to smutnejšie,“ uzavrel urazený Maiga. 

 

 

Umelec pôvodom zo západnej Afriky čelí od vypuknutia pandémie obrovskej kritike pre šírenie dezinformácií a hoaxov. Niekoľkokrát na neho dokonca poukázala aj slovenská polícia.

 

Maiga na sociálnych sieťach ostro kritizuje a odmieta očkovanie proti koronavírusu, a šíri rôzne konšpiračné teórie. 

 

Prečítajte si tiež: Ibrahim Maiga šíri bludy na sociálnych sieťach. Tentokrát zdieľal hoax o 2,5 miliarde obetí očkovania!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies