Oligarcha Roman Abramovič sa stal najbohatším občanom Izraela

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 18:49 • 2 min
Oligarcha Roman Abramovič sa stal najbohatším občanom Izraela

TEL AVIV - Podnikateľ, ako nový prisťahovalec bude oslobodený od platenia daní na desať rokov, píše sa v novinách The Times of Israel. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Ruský podnikateľ Roman Abramovič sa stal v pondelok najbohatším občanom Izraela. O tom informujú noviny The Times of Israel a uviedli aj to, že jeho majetok sa odhaduje na 12,5 miliardy dolárov. 

    

Podľa novín, Abramovič bude bývať v prestížnej lokalite Tel Avivu - Neve Tzedek, zmenenom na súkromný rezidenčný hotel, ktorý získal ešte skôr od izraelskej herečky Gal Gadot. Ako nový občan, podnikateľ bude oslobodený od daní v Izraeli na dobu 10 rokov. 

 

Abramovič v pondelok priletel na letisko pomenované po Davide Ben-Gurion, súkromným lietadlom. V súlade s postupom, na letisku dostal izraelský vnútorný pas. O tom, či už mu bol vydaný aj zahraničný pas židovského štátu sa neuvádza. 

 

The Times of Israel tvrdí, že podnikateľ vyplnil všetky potrebné dokumenty na získanie izraelského občianstva minulý týždeň, na veľvyslanectve židovského štátu v Moskve. 

    

24. mája, iné izraelské noviny Israel Hayom informovali, že Abramovič sa rozhodol presťahovať do Izraela po ťažkostiach so získaním britského víza.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona