Oleg Tinkov o Saganovi : Verím, že pôjde do Alonsovho tímu!

NETKY.SK • 6 August 2014, 08:06 • 2 min
Oleg Tinkov o Saganovi : Verím, že pôjde do Alonsovho tímu!

BRATISLAVA - Cyklistický tím Tinkoff-Saxo odmietol všetky informácie, že vo štvrtok oznámi podpis zmluvy so Slovákom Petrom Saganom.

slovakia

left justify in out

Cyklistický tím Tinkoff-Saxo odmietol všetky informácie, že vo štvrtok oznámi podpis zmluvy so Slovákom Petrom Saganom. Majiteľ družstva ProTour Oleg Tinkov na sociálnych sieťach zároveň informoval, že ešte nedošlo ani k podpisu dohody a poslal 24-ročného Žilinčana do novotvoriaceho sa tímu pilota formuly 1 Fernanda Alonsa. 

 

Tím Tinkoff-Saxo oznámi ďalšie mená nových jazdcov a predĺženie kontraktov so súčasnými členmi 7. a 9. augusta. Podľa špecializovaného webu CyclingNews.com by tento týždeň mali potvrdiť do rusko-dánskeho zoskupenia príchod iného pretekára tímu Cannondale Ivana Bassa a pravdepodobne aj Nóra Edvalda Boassona Hagena zo Sky. Saganovo meno by mohlo podľa CyclingNews.com v súvislosti s Tinkoff-Saxo padnúť najskôr pred štartom Vuelty a Espaňa, ktorá sa začína 23. augusta. 

 

"Tím urobí niektoré oznámenia 7. a 9. augusta, ale nebude to nič o Petrovi Saganovi," uviedol pre CyclingNews manažér Tinkoff-Saxo Stefano Feltrin. Pôvodne sa uvažovalo, že podpis dohody s majstrom Slovenska oznámia počas etapy pretekov WorldTour, ktorá má vo štvrtok dojazd na Štrbskom Plese. Sagan však vo štvrtok nebude pod Tatrami, keďže oddychuje po Tour de France a začína s prípravou na Vueltu. V drese Cannondale sa najbližšie predstaví až na španielskom podujatí Grand Tour. 

 

Napriek všetkým správam o dohode, podľa majiteľa tímu Olega Tinkova ešte neprišlo k podpisu. "Chcem oznámiť, že sme nepodpísali Petra Sagana. Verím, že pôjde do Alonsovho tímu," napísal na Twitteri Oleg Tinkov. Ruský milionár je známy svojou veľkou aktivitou na sociálnych sieťach.

 

"Predpokladám, že @PeterSagan preferuje pódiové dievčatá. F1 ich má dostatok. Ja som za rodinné hodnoty a netolerujem milenky," pridal po pár hodinách ďalší ostrejší tweet Tinkov a potom napísal aj odkaz v trocha kostrbatej slovenčinej: "Peter, povedz nám už, že sme všetci unavení z čakania na rozhodnutie.. @PeterSagan." 

 

Napriek všetkým týmto odkazom a správam by Sagan mal v budúcej sezóne jazdiť za Tinkoff-Saxo. Podľa CyclingNews.com sa mal dohodnúť na trojročnej zmluve na takmer tri milióny eur za sezónu. V novom družstve ho doplnia pravdepodobne aj brat Juraj a poľský jazdec Maciej Bodnar. 

 

Rodák zo Žiliny Peter Sagan je v profesionálnom pelotóne od roku 2010. Svoju kariéru vo veľkej cyklistike doteraz spájal s tímom Cannondale, ktorý sa v minulosti volal aj Liquigas. V roku 2009 ho testoval vtedajší Quick Step, ale rozhodol sa ho neangažovať. Sagan sa stal trikrát víťazom bodovacej súťaže na Tour de France, na slávnych pretekoch vyhral za tri roky štyri etapy. Na Vuelte si vybojoval štvornásobný majster SR tri prvenstvá, medzi jeho úspechy patria aj triumfy na Okolo Sardínie 2011 a Okolo Poľska 2011, Gent - Wevelgem 2013, Brabantský šíp 2013, GP Montreal 2013 či E3 Harelbeke 2014. V profesionálnom pelotóne dosiahol 68 víťazstiev - najviac - 22 v roku 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona