Oldtimer Rallye Tatry 2016 preverí na cestách veteránske skvosty

NETKY.SK • 23 August 2016, 15:07 • 2 min
Oldtimer Rallye Tatry 2016 preverí na cestách veteránske skvosty

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Limitovaný 60-členný konvoj automobilových veteránov z rôznych kútov Európy sa už v stredu (24. 8.) vydá z Liptovského Mikuláša na päťdňovú viac ako 400-kilometrovú jazdu. Tradičné podujatie Oldtimer Rallye Tatry 2016 predstaví divákom pravú dobovú atmosféru, ktorú vyvolá oblečenie posádok, samotný rituál jazdy i džentlmenské športovanie.

slovakia

left justify in out

Ústrednou témou aktuálneho ročníka je voda. "Pod vodou sme ešte neboli, preto zostúpime 38 metrov pod vodnú hladinu a budeme mať nad svojimi hlavami 350 miliónov kubíkov vody Oravskej priehrady," prezradil hlavný organizátor Jaroslav Petran z Veterán Clubu Liptov. Účastníci sa so svojimi veteránmi podľa neho počas minulých ročníkov dostali na Kráľovu hoľu, Chopok a dokonca aj na Lomnický štít.

 

Dôležitou súčasťou je vniesť do akcie aj trochu histórie či kultúrne zážitky. "Tejto tradícii ostaneme verní. Rozhodli sme sa preto, že pre tých, ktorí by chceli trochu privoňať k histórii nášho mesta, sa začne program už v stredu popoludní komentovanou prehliadkou Príbeh - 730 rokov Liptovského Mikuláša," vysvetlil.

 

"Jazdci hrdo predvádzajú s láskou zreštaurované či udržiavané automobily, ale i vlastné šoférske umenie či trúfalosť pri mnohokrát nie jednoduchom ovládaní historických skvostov. Verím, že zorganizovaním tejto originálnej akcie robíme každoročne radosť nielen aktívnym účastníkom, ale aj divákom okolo ciest a na námestiach," doplnil Petran.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies